Javni poziv za kupovinu stanova za izbeglice iz BiH i Hrvatske i u Bačkoj Palanci

249
Foto: EPA-EFE (Focke Strangmann)

U toku je Javni poziv za dostavljanje ponuda za kupovinu stanova u javnu svojinu na području 17 opština u Srbiji, a stanovi su namenjeni izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje do danas nisu rešile svoje stambeno pitanje.


Javni poziv objavila je Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd u okviru Regionalnog stambenog programa, navodi se u saopštenju.

Stanovi se kupuju na tržištu kroz postupak dostavljanja pismenih ponuda i izbora najboljih ponuđača u Somboru, Šapcu, Šidu, Paraćinu, Odžacima, Boru, Bačkoj Palanci, Zrenjaninu, Kikindi, Požarevcu, Sremskoj Mitrovici, Sremskim Karlovcima, Staroj Pazovi, Ubu, Novom Sadu, Beogradu i Pančevu.

Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu stanova u Beogradu je 26. avgust ove godine, u Novom Sadu do 29. oktobra ove godine, u Pančevu do 27. februara 2021. godine, dok je za preostale opštine rok do 30. novembra 2020. godine.

[rev_slider alias=“princeza“][/rev_slider]

 

Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja ispunjavaju uslove iz Javnog poziva.

Javni pozivi su objavljeni na internet strani „Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru” d.o.o. Beograd (www.piu.rs ), Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije (www.rdi.gov.rs ), Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije ( www.kirs.gov.rs ) i internet stranicama opštine/grada i jedinica lokalne samouprave koje se graniče sa navedenim jedinicama lokalne samouprave.

Regionalni stambeni program (RSP) je zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u sve četiri zemlje.


Pogledaj: Potpisivanje Ugovora o dodeli građevinskog materijala u Opštini Bačka Palanka


Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, SAD, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here