Gde možete na odmor u okolini Novog Sada i koliko će to da vas košta?

3636

Većina građana ove godine neće otići na odmor van granica zemlje zbog pandemije nastale usled korona virusa.  Međutim, ne očajavaju previše, jer su tek sada spoznali prednosti letovanja u svojoj zemlji i zato će godišnji odmor provesti u nekoj od vikendica na obali Dunava ili u šumi.


I mnogim vlasnicima nekretnina, koje su do juče zvrjale prazne, korona je donela više koristi nego štete. Oni sada zadovoljno trljaju ruke, pošto će od letnjikovaca koji su godinama propadali po svemu sudeći imati odličnu zaradu.

Internet je preplavljen oglasima za izdavanje vikendica, kako onih u Novom Sadu, tako i na obroncima Fruške gore. Cene variraju tako da ih ima za svačiji ukus, ali i džep – one skromnije staju 30 evra, dok za, kako ih nazivaju, ekskluzivne i sa bazenom treba da izdvojite i do 240 evra na dan.

Vikendice su inače idealno mesto za porodice sa decom, ali i za manja društvanca koja žele da se provedu i odmore daleko od očiju javnosti.

Od sugrađana saznajemo da uglavnom biraju manja mesta i manje letnjikovce da se ne bi previše mešali sa drugim gostima.

Novi Sad i prigradska naselja

Vikend naselje Kamenjar nalazi se uz samo ubalu Dunava, a Novosađani koji žele da pobegnu od gradske vreve ovde mogu da provedu godišnji odmor. Idealno je mesto za porodice koje nemaju automobile, jer do njega mogu da stignu i taksijem.

Noćenje u vikendici na Kamenjaru staje od 30 do 70 evra, a jednu takvu izdaju uz samu obalu Dunava i to po ceni od 30 evra, dok je 15 evra boravak u trajanju od nekoliko sati. Vlasnik napominje da se kuća snabdeva vodom iz rezervoara, a struju dobija iz solarnih panela. U oglasu je navedeno kako je Vikendaja idealna za porodice sa kućnim ljubimcima, kao i za ljubitelje prirode i pecaroše.

U istom naselju ima i skupljih nekretnina gde za noćenje treba da izdvojite 50, odnosno 70 evra vikendom.

Reč je o kući od 30 kvadranih metara, koja se nalazi na obali reke, a u blizini je čarde „Mačak”. Plac izlazi na peščanu plažu sa uređenim delom za kupanje, čak i za najmanju decu.

Ukoliko vam je ovo skupa varijanta, na samo 20 minuta vožnje od Novog Sada izdaju i vikendice u Futogu, odnosno u naselju „Čerevićka skela“, a cena je 25 evra po danu.

Jedna takva nalazi se uz šumu, na 30 metara od Dunava gde je, kako vlasnik navodi, vrlo pitoma plaža, koja je pogodna za kupanje i pecanje. Kapacitet je do pet osoba.

Begečka jama je još jedno mesto koje Novosađani rado posećuju kako bi napunili baterije uz obalu reke i uz cvrkut ptica.

Novosađani koji požele da provedu godišnji odmor u vikendici „Weekend House” trebalo bi da znaju da će ceo ovaj mesec biti akcija, te da se izdaje po ceni od 30 evra po osobi. Kuća raspolaže sa tri spavaće sobe i u njoj mogu da letuju četiri osobe. Ljubiteljima pecanja stoji na raspolaganju čamac, a sportskim rekreativcima dva bicikla.

Fruška gora

Ako vam je dosadio Novi Sad i njegova okolina, u Sremu odnosno na Fruškoj gori ćete sigurno uživati uz dobro vino i riblje i roštiljske specijalitete.

Zbog pandemije izazvane korona virusom, veliki je izbor letnjikovaca za izdavanje u Vrdniku, a cena noćenja u skromnijim objektima je od 8 do 40 evra po osobi. Uglavnom je reč o vikendicama, odnosno apartmanima manje površine, koji su namenjeni porodicama sa decom. Za one sa dubljim džepom izdaju se i vile, gde ćete na dnevnom nivou platiti 240 evra po osobi. U tu kategoriju spada „Vila Natura” sa bazenom i pogledom na horizont.

Ali ako ste mislili da je ovo skupo i „nije”, jer se brvnara na Banstolu na ulasku u Čortanovce izdaje po ceni od 360 evra (noćenje).

Samo nekoliko kilometara dalje od Čortanovaca, izdaje se i vila u kojoj je smešten bazen sa pogledom na Dunav. Reč je o vikend naselju nadomak Krčedina. Vikendicu izdaju na dnevnom nivou za odmor, mini proslave i manja slavlja, a cena joj je 240 evra.

Za one kojima je dosadila reka, idealan odmor je pokraj jezera. Ukoliko ste ljubitelj tišine i netaknute prirode možete da letujete u vikendici smeštenoj kod jezera Beli kamen i manastira Bešenovo. Maksimalan kapacitet kuće je za 4 osobe, a prenoćište staje 80 evra.

Ukoliko volite da pešačite po Fruškoj gori, a ujedno i da pecate i uživate u svežem vazduhu, onda je Čerević pravo mesto za vas. U ovom selu proći ćete dosta povoljnije, jer se nekretnine za letovanje izdaju po ceni od tridesetak evra po osobi.

Takođe, na samom ulazu u Nacionalni park Fruška gora, a u neposrednoj blizini beočinskog manastira smeštena je planinska kuća za odmor „Zvuk Tišine“. Prenoćište u ovoj brvnari je 100 evra.

Ako kojim slučajem tražite egzotično mesto za odmor možete da odsednete u Vili „Lavanda” koja se nalazi u Sremskim Karlovcima, a noćenje je 240 evra. Nalazi se na petnaestak kilometara od Novog Sada, a udaljena je oko dva kilometra od glavnog puta koji vodu u pravcu Inđije.

Novosađani sa kojima su razvogarali novinari portala Moj Novi Sad, smatraju da su cene prenaduvane i da vlasnici kuća, ali i agencije za nekretnine, preteruju sa cenama.

– Ovako nešto nema nigde, prosto je sramotno da za vikendicu u Krčedinu traže preko 200 evra. Imam porodičnu kuću u ovom selu, koje nije ništa posebno, obala reke je poprilično neuređena i prljava, zaista ne znam ko bi se tu okupao u Dunavu – kaže Novosađanka Jasna.

I Novosađanin Miloš smatra da su cene nerealne.

– Valjda se svi ti nadaju da će im doći stranci, pa nabili cene. Ovo je skuplje nego kada smo letovali u inostranstvu – zaključio je sagovornik.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here