Otkazani „Dani kolonizacije“ u Mladenovu

181

Na poseban način Mladenovljani i njihovi gosti, su drugog vikenda avgusta, obeležavali vreme kada su oni i njihovi preci, nakon završetka Drugog svetskog rata, stigli iz nekadašnje Bosne u ondašnji Bukin.


Manifestacija nazvana „Dani kolonizacije“, održavala se u ovom mestu, od 1968. godine, a tokom nje, većina učesnika prisećala vremena kada su iz Bosanske Krupe, Glamoča i Kupresa, oni i njihovi preci stigli u pitomu bačku ravnicu.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

– Nažalost, zbog koronavirusa i odluke o zabrani okupljanja, ove godine prvi put manifestacija neće biti održana. Ali, tročlana delegacija lokalne samouprave, predvođena Mitom Lačanskim, predsednikom Skupštine opštine, zajedno sa tri – četiri člana Saveta MZ Mladenovo i Jovom Jerkovićem predsednikom MO SUBNOR –a Mladenovo, položili su vence u nedelju 9. avgusta na na spomenik žrtvama fašističkog terora od 1941. do 1945. godine.

– Venac je položen i na spomen – obeležje borcima Crvene armije, koji su položili svoje živote za oslobođenje Bukina – kaže Slobodan Manojlović, predsednik Saveta Mesne zajednice Mladenovo.


Pogledaj: Rad i dalje pod senkom korone

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here