Umesto mora – Kupališta u Vojvodini koja treba da posetite

Evo gde možete da se okupate, ako ne idete na more ove godine.

15160
Foto: Marija Todorović

Kako je leto počelo, a sa njim i godišnji odmori, ono što se nameće kao logična odluka je istražiti ono što nas okružuje i pronaći mesto za beg iz grada. Kako je usled uvođenja vanrednih mera interesovanje za turizam u Srbiji poraslo, praktičan vodič za različita izletišta ne bi bio na odmet.


Dobra stvar letovanja u našoj zemlji je što ćete uštedeti novac, osim ukoliko ne postanete žrtva bahatih preduzetnika koji trenutnu situaciju koriste za svoj profit, ali i istražićete svoju okolinu.

Žal za letovanjem blizu vode u ovom periodu godine ne jenjava. Ipak, ako ne možete da osetite miris mora i ukus slane vode ove godine, želju za kupanjem ili boravkom pored vode bar malo mogu da nadomeste kupališta u Srbiji.

Portal Oblakoder preporučuje kupališta u Vojvodini, koja vredi posetiti.

Koh Čang

Foto: Marina Zec

Lokacija koja je neopravdano zanemarena među turističim destinacijama u Srbiji, iako sudeći po broju posetilaca, iz godine u godinu postaje sve privlačnije mesto za turiste.

Ovo ostrvo, koje kolokvijalno nazivaju „tajlandskim ostrvom u srcu Vojvodine” se nalazi pored Sremskih Karlovaca. Do njega možete doći čamcem, koji prevoze lokalci. Najdobronamerniji savet: ukoliko dolazite vikendom, nikako ne dolazite posle 12h, jer vas tada nikako neće zaobići dugačak red za prevoz čamcem, a ako baš nemate sreće, može se desiti da usled prenatrpanosti ostrva turistima, ni ne odete do Koh Čanga.

Ostrvo je puno šume, pa nije teško pronaći hlad unutar njega. Postoji i bar, kuhinja, kao i deo za kampere. Što se tiče kupanja, nemojte se iznenaditi ukoliko uđete u Dunav i nakon što se udaljite i sto metara od obale,  voda vam i dalje bude do kukova.

Bešenovačko jezero

Foto: Marija Todorović

Bešenovačko jezero je poznato i kao jezero Beli kamen i nalazi se u blizini Sremske Mitrovice. Karakteristično je po svojoj tirkiznoj boji. Jezero je nastalo 2004. godine na površinskom kopu, gde se eksploatisao krečnjak za potrebe fabrike cementa u Beočinu.

Ova lokacija je dobra za izlet, iako obala jezera nije tako velika. Ukoliko dolazite u ovom periodu vikendom, pripremite se da vas možda sačeka veći broj ljudi, s obzirom da je Bešenovačko jezero postalo nova turistička poslastica.

Šatrinačko jezero (Međeš)

Foto: Marija Todorović

Šatrinačko jezero se nalazi u blizini sela Šatrinci i poznato je i kao jezero Međeš. Plaža nije urbanizovana, što je dodatni plus za sve ljubitelje prirode. Mesto je pogodno i za kampere, a voda je najjčistija u predelu brane, gde ne postoji prilaz vodi, pa je pogodan samo za „skakače”.

Bela stena

Foto: Nenad Mandić

Bela stena je rečna ada na desnoj obali Dunava kod Pančeva. Poznata je po vikendicama, restoranima, peščanoj plaži i netaknutoj prirodi. Do nje stižete čamcem iz marine u Višnjici i Pančevu.

Vračevgajsko jezero

Foto: Marija Todorović
U sklopu Belocrkvanskih jezera, Vračevgajsko je jedna od poznatijih atrakcija. Ostrvo, okruženo jezerom  je urbanizovano i na njemu se nalazi bar, dok se druge strane jezera nalazi kamp Oaza, pogodan za kampere. S obzirom na trenutnu situaciju i pojačano interesovanje za turizam u Srbiji, očekujte gužvu na ovom jezeru vikendom.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here