Plaža na Dunavu kod Čelareva

2732
Foto: Ivana V.

Trenutna situacija nas je možda navela da odložimo neka dalja putovanja, ali to je samo razlog više da se uputimo u istraživanje prelepe Vojvodine.


Leto je u punom jeku i mami nas da se osvežimo kraj vode. Plovili smi katamaranom po Tamišu i Jegričkoj. Posetili festival cvetanja Tise u Senti, kao i čarobni novobečejski kej. Bili na Peskari u Zrenjaninu i Tikvari u Bačkoj Palanci. U parku prirode Stara Tisa u Čurugu, pišu „Vojvođanske“.

Ovoga puta, na samo tridesetak kilometara od Novog Sada i oko kilometar od naseljenog mesta Čelarevo kroz prelepi drvored dolazimo do plaže. Iznenađeni smo koliko je uređena i čista. Obala Dunava je peščana i prostrana, radni je dan pa nije gužva. To nam možda trenutno i odgovara. Ima hladovine od visokih topola i suncobrana od trske.

Foto: Ivana V.

Postavljene su klupe, teren za odbojku na pesku i mali fudbal, ljuljaške. Čujemo da je u blizini čarda povezana šetalištem i da je kafa odlična. Vidimo da se neki kupači spuštaju nizvodno. Kažu da je ovde pogodno za ribolov. Za one malo spremnije postoji biciklistička staza koja povezuje Novi Sad i Čelarevo preko Futoga, Begeča i Gložana.

Toplo preporučujemo ako ste u blizini da posetite ovo mesto za uživanje po svačijem ukusu. Možete samo lenčariti na suncu kao mi, a ako ste sportski tip imate priliku za rekreaciju. Izletnici dolaze na druženje uz roštilj, a i za decu ima sadržaja. Nama je ostalo da pogledamo šta nudi obližnja čarda, tako da se vidimo ponovo.


Pogledaj: Umesto mora – Kupališta u Vojvodini koja treba da posetite

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here