Srbi ilegalno ušli u Crnu Goru, a sačekala ih je kazna od 2.000 evra

348

Državljani Srbije N. V. i M. M. oglašeni su presudom Osnovnog suda u Rožajama krivim za nepostupanje po zdravstvenim propisima o suzbijanju opasne zarazne bolesti, zbog čega im je izrečena novčana kazna od po 1.000 evra.


Prema presudi od 7. avgusta, oni su polovinom jula 2020. u Rožajama postupili protivno naredbi o privremenim merama za sprečavanje unošenja u zemlju i suzbijanje prenošenja novog koronavirusa, kojom je zabranjen ulazak strancima, osim sa liste država koja ispunjavaju epidemiološke kriterijume, pišu Dnevne novine.

Kako prenosi Radio televizija Crne Gore, u presudi se dodaje da su oni nelegalno ušli u Crnu Goru iz Srbije, države koja nije ispunjavala epidemiološke kriterijume i izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Kako se dodaje, osuđeni su na novčanu kaznu od po 1.000 evra, koju su dužni da plate u roku od 15 dana po pravnosnažnosti ove presude.

[rev_slider alias=“delicija“][/rev_slider]

 

„Ako okrivljeni ne plate novčanu kaznu u ovom roku, sud će istu zameniti kaznom zatvora tako što će za svakih započetih 25 evra novčane kazne odrediti jedan dan kazne zatvora“, navodi se u presudi.

Kako se dodaje, odbijen je kao neosnovan predlog Osnovnog državnog tužilaštva iz Rožaja za izricanje mere bezbednosti proterivanjem stranaca iz zemlje.

Tužilac je kao kaznu tražio i po dva meseca zatvora okrivljenima, dok je branilac okrivljenih predložio da sud okrivljene ukoliko ih oglasi krivim osudi na blažu vrstu i visinu kazne.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here