Sve više turističkih agencija u Vojvodini se zatvara do daljnjeg (VIDEO)

265

Epidemiološka situacija nanela je značajan udar na turizam u celini, a posebno na turističke agencije i prevoznike. U Vojvodini su zbog toga neke agencije zatvorene, a neke su svoje zaposlene poslali na kolektivni godišnji odmor.


Uticaji pandemije ne osećaju se podjednako u svim privrednim granama. Među one najpogođenije svakako spada turizam. Turistički radnici u Srbiji kažu da ova privredna grana doživljava najveći udar u poslednjih 20 godina, dakle još od bombardovanja naše zemlje 1999. godine. Veliki broj turistički agencija je zatvoreno, neke za stalno, a neke privremeno, a neka značajnija promena se ne nazire.

„Ne ulažemo neke prevelike nade, jedino možda da će opet malo da se stiša epidemija, pa da će se ponovo možda malo intenzivnije moći raditi narednih mesec – dva dana, ali ono što se predviđa svakako da do prolećne sezone i dok ne bude taj veći imunitet ili vakcina ili šta god čovečanstvo smisli, verovatno neće biti nekog ozbiljnijeg turizma“, smatra Boris Tot, turizmolog.

 

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

 

Sada dominiraju domaće destinacije. Veliki broj smeštajnih kapaciteta je popunjen, ali ti aranžmani, kako objašnjava sagovornik za RTV, uglavnom ne idu preko turističkih agencija.

„Veliki broj turista se ipak odlučio da odmori u Srbiji, s tim da su tu uglavnom aktuelni aranžmani ili velikim delom, i to svakako treba da se naglasi, da veliki broj turista uglavnom u Srbiji, dakle u okviru granica putuje u sopstvenoj režiji, dakle u sopstvenoj kreaciji, na nekoliko dana, dakle između dva, pa do nekih 5-6 dana“, dodaje Boris Tot.

Što se tiče destinacija u inostranstvu, građani Srbije mogu da putuju u Egipat i Tursku avionom ili na određene lokacije autobuskim prevozom, tranzitom preko Bugarske. U ponudi je i Neum u Bosni i Hercegovini, kao i Hrvatska za one građane Srbije koji imaju državljanstvo neke od zemalja Evrope Unije.


Pogledaj: Plaža na Dunavu kod Čelareva


Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here