Letovanje u Srbiji – Smeštaj u banjama već od 400 dinara

602
Foto: Sani Tours

Vreme je korone, a ne samo da mnogi sada nemaju novac za more, već je jako teško uopšte izaći iz zemlje.

Ako imate godišnji odmor koji morate da iskoristite, evo nekih opcija kako da iskoristite svoje letovanje. Naše banje, em su lepe, em su lekovite, a i jeftine, su bar neke od njih.

Prolom banja

Ova divna banja se nalazi 23 km od Kuršumlije i ovaj kraj je pored Đavolje varoši poznat po bogatoj kulturi i mnogobrojnim manastirima koji se nalaze u okolini. Preporučuje se ljudima koji boluju od bubrega i mokraćnih kanala, bolesti organa za varenje, bolesti kože i zapaljenog reumatizma. Ovde možete naći krevet u privatnom smeštaju i za 800 dinara.

Sokobanja

Nalazi se u podnožju planine Ozren i ona je jedna od najposećenijih naših banja. Preporuka je za sve one koji leče astmu, anemiju, psihičke probleme i imaju ortopedske probleme. Ležaji u privatnom smeštaju su oko 350 i 600 dinara, dok su aparmani malo skuplji oko 1600 i 3000 dinara.

Sijarinska banja

Ova predivna banja se nalazi u blizini Leskovca i poznata je po 18 izvora lekovite vode, a posebna atrkcija je gejzir tople vode jedinstven u Evropi i dostiže visinu i do 8 m. Pogodna je za ljude koji imaju oboljenja koštano-mišićnog sistema, imaju problema sa plućima, ginekoloških i stomačnih problema, i psihički su iscrpljeni. Privatan smeštaj možete naći i za 500 dinara, dok smeštaju u hotelima iznosi i do 2300 i 2900 dinara za noć.

Lukovska banja

Na 35 km od Kuršumlije i po broju termalnih voda je jedna od najbogatijih u Srbiji. Pogodna za one ljude koji imaju zapaljeni reumatizam, degenerativni reumatizam, osteoporozu, ginekološka oboljenja, giht… Privatan smeštaj se kreće oko 500 dianara za noć, a hoteli od oko 2000 dinara.

[rev_slider alias=“oaza_mb“][/rev_slider]

 

Banja Palić

Smeštena kod Palićkog jezera. Preporuka za ljude koji boluju od išijasa, reume, ginekoloških problema, nervnog rastrojstva i kožnih oboljenja. Pansion košta oko 3000 dinara, a privatan smeštaj može se naći za oko 1800 dinara za dve osobe.

Vrdnik

Ova prelepa banja se nalazi ispod Fruške gore. Oov je vazdušna banja u kojoj se leče sportske povrede i svi oblici reume, povrede mekih tkiva, deformiteti kičmenog stuba, migrene i ginekološki problemi. Smeštaj u hotelu košta od 1800 do 5660, a privatan smeštaj se može naći za oko 600 dinara po krevetu.

Banja Junaković

Nalazi se u blizini Apatina. Njena voda dostiže temperaturu i d0 50 stepeni, a dubinu i do 700 m. Lekovitost ove vode se meri sa onim u Karlovim Varima. Pogodna za obolje kostiju ,deformitete kičmenog stuba i ekstremiteta, zapaljeni reumatizam i za lečenje steriliteta. Cena privatnog smeštaja se kreće oko 700 dianra dok polupansion košta od 1800 do 3180 dinara.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here