Korak bliže prvom koraku – Mala Sofija stigla u Los Anđeles

267
Foto: Facebook Za Sofijin prvi korak

Jednogodišnja Sofija Markuljević, koja je ujedinila humane ljude Srbije, stigla je na lečenje u Los Anđeles, objavili su njeni roditelji na društvenim mrežama.


Vest o dolasku male Sofije u Los Anđeles obradovala je brojne korisnike društvenih mreža, gde njeni roditelji Stefan i Marija redovno obaveštavaju javnost o stanju devojčice i daljoj proceduri lečenja.

https://www.facebook.com/zasofijinprvikorak/photos/a.100238688302257/169648081361317/?type=3&theater

 

U stotinama komentara koji se nižu ispod objave stigle su poruke podrške porodici Markuljević, u kojima su građani poželeli sreću u daljem lečenju.

Кako su roditelji male Sofije ranije najavili, predviđeno je da devojčica u Americi ostane tri-četiri meseca.

Sofija Markuljević je rođena kao zdravo dete, sa visokom ocenom devet. Tokom prvog meseca života izgledala je kao i sve zdrave bebe, ali već u drugom mesecu Sofija potpuno prestaje da pomera ruke.

Sa dva i po meseca je utvrđeno da je u pitanju retka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest – spinalna mišićna atrofija tip 1.

Lek za ovu bolest je najskuplji na svetu – košta neverovatnih 2.100.000 dolara i registrovan je samo u Americi.

Mesecima je Srbija prikupljala novac za Sofijino lečenje, uključili su se brojne poznate ličnosti, kompanije, mediji. I prva pobeda je posginuta – 30. jula Markuljevići su objavili da je novac prikupljen.

I najbolji teniser sveta Novak Đoković uključio se u akciju obezbedivši privatan let za Ameriku. Čak je učestvovao i svetska zvezda Кristijano Ronaldo koji je donirao dres za pomoć maloj Sofiji.

Zahvaljujući na velikoj pomoći, Stefan i Marija Maruljević apelovali su na građane Srbije da još jednom pokažu solidarnost i snagu humanosti i pomognu maloj Lani, koja boluje od iste bolesti kao i Sofija.

Pozvali su sve ljude koji su u mogućnosti da pošalju SMS sadržine 808 na broj 3030 i pomognu devojčici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here