Počelo prijavljivanje poslodavaca za program zapošljavanja mladih

231

Dana 17. avgusta 2020. godine, Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovali su u Senti, u kompaniji „Biospringer“, predstavljanju programa „Moja prva plata“ koji ima cilj da podstakne zapošljavanje mladih.


Time je i zvanično počelo prijavljivanje poslodavaca za projekat za koji je Vlada Srbije izdvojila dve milijarde dinara. Reč je o programu koji će obuhvatiti stručno osposobljavanje 10.000 mladih do 30 godina bez radnog iskustva, u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad, i u okviru kog će Vlada Republike Srbije tokom devet meseci sufinansirati deo njihovih zarada.


Pogledaj: Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala program „Moja prva plata“


Brnabićeva je istakla da je ovaj program prilika za sticanje prvog radnog iskustva za mlade do 30 godina, ali ujedno i šansa za zaposlenje u tim kompanijama. Tom prilikom, ona je zahvalila i predsedniku Miroviću za sve što Pokrajinska vlada radi zajedno sa Vladom Srbije u oblasti privrede, zbog čega je, kako je navela, Vojvodina danas jedan od pokretača privrede Srbije.

Zainteresovani poslodavci mogu da se prijave elektronskim putem na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs do 25. septembra, dok će kandidati bez radnog iskustva moći da apliciraju od 1. do 15. oktobra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here