Na današnji dan rođen je srpski glumac Nebojša Glogovac (VIDEO)

264

Nebojša Glogovac je poznati srpski glumac. Rođen je 30. avgusta 1969. godine u Trebinju. Preminuo je 9. februara 2018. godine od karcinoma pluća u 49. godini života na onkologiji u Кliničkom centru Srbije u Beogradu.

Nakon srednje škole je upisao psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Posle dve godine je odustao i odlučio se za glumu. Završio je Fakultet dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. 1996. godine se oženio Minom, diplomiranom slikarkom i docentom na predmetu Slikarske tehnike na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Кum im je bio Nebojšin kolega Vojin Ćetković. 1999. godine su dobili sina Gavrila, a dve godine kasnije Miloša. Posle osamnaest godina braka, sporazumno su se razišli trudeći se da decu zaštite od stresa.

[rev_slider alias=“delicija“][/rev_slider]

 

Nakon prvog braka, ženi se sa Milicom Šćepanović (sada Milica Glogovac). 1. oktobra 2016. godine Nebojša je, po treći put, postao otac. Njegova supruga, Milica, je rodila ćerku Sunčicu. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na odseku za novinarstvo i komunikologiju.

Mediji su krajem januara 2018. godine preneli da je Nebojša teško bolestan od karcinoma pluća i da je zaprimljen u Кlinički centar Srbije. 9. februara 2018. godine, tokom noći, izgubio je bitku sa teškom bolešću.

Dobitnik je brojnih značajnih nagrada, a neki od najpoznatijih filmova i serija u kojima je glumio su: Porodično blago, Nebeska udica, Munje, Kad porastem biću Kengur, Hadersfild, Klopka, Ubice mog oca, Južni vetar itd…

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here