Nesvakidašnje putovanje Bačkopalančana

3975

BAČKA PALANKA: Dokaz da epidemija korona virusa nije zatvorila srca, želju za kvalitetnim odmorom i negovanjem prijateljstva jeste naš sugrađanin Slobodan Ninković i njegovih sedam prijatelja koji su odmor ovo leto proveli na nesvakidašnjem putovanju.


Tokom prošle nedelje, njih osmoro spakovalo je stvari u Slobodanov kombi i krenuli put predivnih i pomalo zaboravljenih lepota susedne Bosne i Hercegovine. Zanimljivo je to što oni nisu bliski prijatelji, već su se kao ljubitelji plaže i Dunava, tamo često sretali i dogovorili ovo putovanje.

Za četiri dana obišli su Visoko, Mostar gde su uživali u skokovima odvažnih plivača, pa zatim selo Glavatičevo, rafting na Neretvi, popeli se na vrh Bjelašnice i za kraj uživali u Sarajevu.

„Ideju je dala moja drugarica znajući da ja imam kombi i njena želja je bila da idemo u Visoko. Svidela mi se ideja, ali sam odmah predložio da to ne bude samo Visoko, već i Sarajevo, ali i rafting na Neretvi jer sam tamo već bio i oduševio se ambijentom. Svi su prihvatili ideju, a naknadno smo u rutu ubacili i Mostar“, rekao nam je Slobodan.

U roku od sedam dana sve je bilo dogovoreno i ovih osmoro Bačkopalančana, pre svega ljubitelja Dunava, prirode i kupanja, krenulo je na put.

Visoko, Bosna i Hercegovina

„Prva destinacija je bila Visoko i tamošnje piramide. Pronašli smo smeštaj kod ljubaznih domaćina. Domaća hrana, druženje, šale do dugo u noć obeležile su vreme provedeno tamo“, kaže naš sagovornik.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

Mostar je bio sledeća destinacija gde su posmatrali skokove sa mosta, šetali na mestima gde neki od njih nikad nisu bili, i ručali, kako kaže Slobodan najčuveniju jagnjetinu u bivšoj Jugoslaviji.

Skok sa Starog mosta u Mostaru

Lepote kampa u selu Glavatičevo bile su njihov sledeći prizor. Kameni bungalovi, jezero azurno plave boje i divlja netaknuta priroda na Slobodana i njegove prijatelje ostavila je predivan utisak.

Sa domaćinom u selu Glavatičevo

„U to selo smo stigli uveče, pa se u mraku ta lepota i ne vidi, ali kada smo ujutru ustali i kada su svi videli gde smo došli, malo je reći da su bili oduševljeni. Usledio je rafting na Neretvi i tamo smo ostali dve noći“, dodao je Slobodan Ninković.

Nastavili su svoj put, ali ne magistralom nego manjim planinskim putem, a žičarom se popeli na 2100 metara na planini Bjelašnica. Posle je usledio ručak u Sarajevu na čuvenoj Baš čaršiji.

„Krenuli smo u utorak ujutru prošle nedelje, stigli smo u petak uveče. Za četiri dana obišli smo i videli toliko toga, družili se, uživali u društvu divnih domaćina i stekli uspomene za ceo život“, rekao nam je Slobodan.

[rev_slider alias=“princeza“][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here