Dodeljen građevinski materijal romskoj nacionalnoj manjini

U Opštini Bačka Palanka

833
Foto: BAP VESTI

U četvrtak, 3. septembra, u maloj sali Skupštine opštine Bačka Palanka, dodeljena su četiri ugovora o poboljšanju stanovanja romske populacije kroz podelu paketa građevinskog materijala.


Ova aktivnost realizuje se u sklopu Lokalnog akcionog plana za Rome u opštini Bačka Palanka, a projekat je sufinansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Dodeljeno je četiri paketa u vrednosti od po 287.500 po jednom paketu.

[rev_slider alias=“princeza“][/rev_slider]

 

„Kao i prethodnih godina i ove godine smo dodelili pakete građevinskog materijala romskim porodicama na teritoriji naše opštine. Trudimo se da svake godine što više porodica romske nacionalnosti imaju mogućnost da koriste ovu pomoć i na taj način poboljšaju uslove u kojima žive“, rekao je zamenik predsednika opštine Mita Lačanski.

On je dodao da će se u narednom periodu nastaviti sa ovakvim i drugim vidovima pomoći, za poboljšanje uslova stanovanja Roma.

Romski koordinator u Opštini Bačka Palanka, Dragana Ninković istakla je da se za ovakve vidove pomoći gleda struktura porodice.

„Obilazili smo teren, gledali smo da li ima starih, bolesnih, dece i na osnovu toga napravili listu. Uslovi stanovanja velikog broja njih su dosta loši, neke porodice nemaju osnovne elemntarne uslove za život, a imamo i jednu porodicu u kojoj je dete obolelo od raka i to nam je ovaj put bio prioritet“, istakla je Dragana Ninković.


Pogledaj: Opštinski štab za vanredne situacije doneo zaključak o merama zaštite u vrtićima

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here