Krstanović kao vino

843
Foto: ČSK Pivara/arhiva kluba

ČSK Pivara je u sezonu 2020/21 Vojvođanske lige „Sever“ ušla u dosta izmenjenom sastavu u odnosu na prošlogodišnje takmičenje.


Noseći trio Boris Balinović, Radovan Ivković i Veseljko Trivunović čelarevske „crno-bele“ boje zamenili su divoškim „plavo-belim“ dok je mladi štoper Ognjen Mršić postao član superligaša FK Napredak iz Kruševca.

Bilo je tu još odlazaka koji su uticali da se pripremni deo čelarevskih Lavova odvija u dosta specifičnoj situaciji u kojoj su klub i struka smogli snage da prevaziđu sve prepreke i ukomponuju tim za novu sezonu koji je u dosadašnjih 5 odigranih kola imao skor od četiri pobede i jednim porazom.

Od novajlija u startnih 11 ustalili su se: golman Vuk Vlajić koji je posle dugo godina povratnik u naš klub a došao je iz FK Tvrđava iz Bača, Nikola Radaković štoper pristigao pred sam početak sezone iz OFK Stari Grad, Dalibor Kotaraš zadnji vezni koji se u dosadašnjem delu sezone pokazao da je pravi motor ekipe, Igor Plavšić krilni napadač i mlađi brat poznatijeg i nekadašnjeg našeg igrača Srđana Plavšića, pristigao iz bačkopetrovačke Mladosti, plej Zoran Rakić takođe povratnik u naše redove uz Davida Simovića stamenog defanzivnog univerzalca koji za sada nije dobio ozbiljniju minutažu, Srećko Mitrović iskusni veznjak koji je upravo na preporuku Rakića pristigao u naše redove, Vladimir Radaković desni bek pristigao iz kaćkog Jugovića i golobradi mladići koji na pozicijama bonusa još uvek traže svoju šansu i mesto u startnih 11, a to su: Mateja Stević i Antonio Toni (obojica omladinci OFK Bačka), Luka Ladišić i Filip Jovanov (obojica omladinci FK Puača).

[rev_slider alias=“norland-novi-„][/rev_slider]

 

Prvoj ekipi priključeni je i nekoliko kadeta iz sopstvenog pogona od kojih je najveću pažnju na sebe privukao Stanislav Srnka. Međutim, kako to obično biva u sredinama i ligama u kojoj se FK ČSK Pivara trenutno takmiči bez domaćeg igrača koji u mnogo većoj meri oseća boje svoga kluba i pripadnost njemu, nema ni težine na terenu.

Da je tako upravo nam svojim živim primerom pokazuje poznato fudbalsko ime Slobodan „Bobo“ Krstanović koji u svojoj tridesetoj godini možda igra i sezonu karijere. Na nagovor potpredsednika Predraga Jovanića ovaj i te kako bitan igrač za tim šefa struke Željka Račića posle pauze nešto više od pola godine vratio se da pomogne svom matičnom klubu u borbi da ga vrati na mesto gde mu i pripada a to je u najmanju ruku srpskoligaško društvo.

U prvom kolu protiv novajlije FK Vojvodine iz Tovariševa Slobodan je bio inicijalna kapisla za preokret i pobedu čelarevskih Lavova od 3:1 postigavši dva gola. U trećem kolu protiv izuzetno neugodnog protivnika ekipe Crvenke bio je strelac trećeg gola u pobedi ČSK-a od 3:0.

Utakmicu u kojoj je FK ČSK Pivara savladan na gostujućem terenu u Bačkom Gradištu rezultatom od 2:0 bio je opravdano odsutan zbog lakše povrede gde se na terenu i te kako osetila njegova odsutnost jer je igrač koji individualnim kvalitetom, potezom i lucidnošću u svakom trenutku može da preokrene rezultat u korist svog tima što je u duelu sa FK Vojvodinom bilo potrebno.

U prošlom 5. kolu po redu Krstanović je maestralnim lob udarcem postigao drugi gol u pobedi nad FK Srbobran za konačnih 2:0 što je ujedno bio i njegov četvrti gol na isto toliko odigranih utakmica.

I ako se za golmane može reći da su kao vino što stariji to bolji onda se i za našeg Slobodana Bobu Krstanovića i berbu 1990.god. može reći da su jedinstveni po mnogo čemu.


Pogledaj: Oglasio se Novak


Naredno kolo FK ČSK Pivara gostuje u Somboru 12.09.2020. gde će od 16:00 bez prisustva publike odmeriti snage sa domaćinom FK Radnički koji se nalazi na šestoj poziciji Vojvođanske lige „Sever“ uz skor od tri pobede i dva poraza u dosadašnjih pet odigranih kola.

Verujemo da će se golgeterska forma Slobodana Krstanovića nastaviti a ono što je još bitnije da će FK ČSK Pivara nastaviti u istom ritmu i uspeti da iz Sombora donese nova tri boda.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here