Sedam godina za pokušaj ubistva sestre šrafcigerom u Bačkoj Palanci

1485

Žarko Šušilović(30) iz Bačke Palanke, koji je okrivljen da je pretprošle godine prebio i izbo na ulici u tom mestu, rođenu sestru D. Š. (22), i tako pokušao da je ubije, osuđen je u novosadskom Višem sudu na sedam godine robije, uz zabranu prilaska i komunikacije s oštećenom tri godine od izlaska s izdržavanja kazne, prenosi list „Dnevnik“.


Prilikom obrazlaganja presude predsedavajuća veća sudija Nataša Vojnović kazala je da je sud pri odmeravanju kazne imao u vidu da je okrivljeni već šest puta prekršajno i krivično odgovarao zbog svojih postupaka s elementima nasilja.

Pretres je počeo lane, a na ročištu iznesene su završne reči i ubrzo potom izrečena je i presuda.

Zastupnik optužnog akta, zamenik Višeg javnog tužioca Slobodan Josimović je tražio da se optuženi oglasi krivim za delo koje mu se pripisuje, kao i da mu se izrekne zabrana prilaska oštećenoj i komunikacija s njom.

S druge strane, branilac okrivljenog Marko Stajčić, advokat iz Bačke Palanke, predložio je da se njegovom branjeniku ukine pritvor, čemu se tužilaštvo usprotivilo. On je u završnoj ocenio da Žarko Šušilović nije ima nameru da ubije i da je bio pod uticajem alkohola u spornim momentima.

[rev_slider alias=“princeza“][/rev_slider]

 

Inače, na prethodnom ročištu, saslušani su predstavnik tima veštaka koji je ranije predao nalaze i mišljenja i stručni saradnik odbrane, koja je predložila novo sudsko veštačenje, koje je sudsko veće odbilo.

Podsetimo, optuženi je lane, u martu, na otvaranju pretresa, izneo odbranu i rekao da je optužnicu razumeo, ali je kazao da ne zna da je ubo sestru ijednom. Po njegovim rečima, sve je počelo u novembru prethodne godine, kada je sestra s njegovom ženom i detetom, nakon zabrane roditeljskog staranja i prilaska, odnosno svađa, otišla iz kuće da oni žive zajedno u podstanarskom stanu.

On je kazao, da je sestra možda pala na šrafciger, koji je imao kod sebe tom prilikom Ta alatka, ukupne dužine oko 16 centimetra mu je navodno u jednom momentu ispala iz yepa radnih pantalona. i on je mahinalno podigao.

– Prethodno sam se vratio sa sezonskog posla, pod uticajem alkohola. Zakačio sam se oko para s ocem, koji je pozvao policiju, pa sam seo na bicikl da se provetrim, ne sačekavši patrolu. Naišao sam ubrzo na ženu s našim sinom, s kojom sam bio u brakorazvodnom postupku – kazao je tada optuženi i dodao, odgovorajući na pitanje predsedavajuće veća:

– Ja sestri, koja je naišla u tom momentu, vraćajući se s posla, nijednom nisam rekao da ću je ubiti, niti sam joj prethodno pretio. Inače, trotoar je bio neravan, pored je bilo neko šiblje, pa se možda tako povredila, ali ja posle svega na njoj nisam video krv, a i bio je mrak. Ja jesam nju rukom udario, ona je mlatarala rukama i pri tome smo se grebali – opisivao je sukob pred većem kojim predsedavala prethodna predsedavajuća veća.

Okrivljeni je opisao šta je prethodilo događaju, posle kojeg se našao iza brave u pritvoru zatvora na Klisi. Naveo je da da su i on i njegova supruga, s kojom se u međuvremenu razveo, bili u vezama iz kojih imaju po jedno dete, ali zatim u braku i zajedničko dete, iz upravo i zvačino razvedenog braka.

Optuženi je ranije izneo stav u postupku da bi se odnosi između supruge i njega sredili, da sestra nije otiša s njima da stanuje, posle nesuglasica. Prema njegovom iskazu, imao je utisak da je ona doprinela raasturanju tog braka.


Pogledaj: Pretukao mladića i polomio mu obe ruke – Potera traje od 24. avgusta


– Ona je trebala da kao devojka vodi svoj život, a ne da stanuje s mojom ženom i našim detetom u fazi razvoda – istakao je na otvaranju pretresa okrivljeni. iznoseći odbranu. On je naveo da je kobnog dana, normalno pričao sa suprugom kad je njegova sestra izašla i autobusa i prišla.

– Rekao sam joj da hoću da popričam s njom s obzorom na to da smo imali poremećene odnose, a ona mu je odgovorila da nema o čemu da pričamo i da će zvati policiju, mada mi nije bilo jasno zbog čega – rekao je okrivljeni iznoseći odbranu na početku pretresa.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here