Opština Bačka Palanka: Podržite akciju „Dan bez automobila u gradovima i opštinama“

748

U trećoj nedelji septembra svake godine, opština Bačka Palanka organizuje „Nedelju saobraćaja“, koja se vremenski poklapa sa Evropskom nedeljom mobilnosti, kada se kroz niz aktivnosti obeležava ova manifestacija.


Zbog izmenjenog rada u školama i celokupne zdravstvene situacije, ove godine se neće održati manifestacija sa okupljanjem učesnika na takmičenju u navedenom terminu, ali će se održati u nekom od narednih termina.

I u izmenjenim okolnostima Savet za bezbednost saobraćaja opštine Bačka Palanka poziva sve građane da u utorak, 22. septembra ličnim primerom podrže akciju „Dan bez automobila u gradovima i opštinama“ tako što će na posao doći bez automobila, pešice ili biciklom, a osnovne škole da deo svog nastavnog plana prilagode ovoj temi.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Svake godine u periodu od 16. do 22. septembra održava se Evropska nedelja mobilnosti, manifestacija čiji je osnivač i pokrovitelj Evropska komisija. Ova manifestacija ima za cilj da favorizuje nemotorizovane vidove prevoza, a sve u cilju unapređenja kvaliteta životne sredine u urbanim sredinama. Ovogodišnja Evropska nedelja mobilnosti biće posvećena mobilnosti bez štetnih emisija.

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Bačka Palanka će inicirati izradu studije o planiranju i izradi biciklističkih staza na teritoriji Bačke Palanke kao i na urbanoj mobilnosti, a sve u cilju lakšeg i bezbednijeg prevoza, zdravog života i bezbednosti u saobraćaju uključujući sinergiju turizma, mobilnosti bez štetnih emisija, pristupačnu i inkluzivnu mobilnost i infrastrukturu za vožnju bicikla.


Pogledaj: Pokloni za decu u vrtiću „Kockica“ u Silbašu

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here