Osam godina zatvora zbog obljube deteta u Bačkoj Palanci

4220

Viši sud u Novom Sadu osudio je na osam godina zatvora Peru Dmitrova zbog obljube i nedozvoljenih polnih radnji nad jedanaestogodišnjom devojčicom 2017. godine.

Kako se navodi u saopštenju suda, Dmitrov je prvostepenom presudom obavezan i da oštećenoj na ime naknade nematerijalne štete isplati 300.000 dinara zbog duševnih bolova usled povrede ljudskog dostojanstva.

Za produženo krivično delo obljuba nad detetom okrivljeni je dobio kaznu od sedam godina zatvora, a za produženo krivično delo nedozvoljene polne radnje dve godine, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od osam godina zatvora, saopštio je Viši sud u Novom Sadu.

Ovo suđenje je bilo zatvoreno za javnost zbog zaštite interesa maloletne oštećene. Sama presuda je objavljena u prisustvu javnosti, ali njenom izricanju nije prisustvovao Dmitrov.

Okrivljeni je krivična dela počinio više od deset puta od neutvrđenog dana 2017. godine do 19. juna 2018. Mesto izvršenja dela bila je njegova kuća u Bačkoj Palanci.

Okrivljeni je tokom sudskog postupka negirao da je počinio krivična dela. Sud je ocenio da Dmitrov tokom čitavog postupka nije pokazao ni trunku saosećaja.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here