Rijaliti samo noću od 23 do 06 časova?

538
Foto: Ilustracija

Savet Regularnog tela za elektronske medije (REM) odlučio je da pokrene izradu pravilnika kojim će emitovanje rijalitija biti dozvoljeno od 23 časa do 6 sati ujutro, potvrdio je za Nova.rs član Saveta Slobodan Cvejić.


Pored toga, REM će podneti krivičnu prijavu prijavu Kristijana Golubovića zbog pretnji izrečenih u rijaliti programu, a pokrenuću postupak protiv TV Pink, gde je emitovan taj program.

Zakon kao sankciju koja se na kraju tog postupka može izreći emiteru navodi opomenu, upozorenje, zabranu emitovanja konkretnog programa ili oduzimanje dozvole za emitovanje.

Cvejić je rekao da je Savet REM na juče održanoj sednici, na njegov i predlog članica Judite Popović i Višnje Aranđelović, pokrenuo izradu pravilnika o emitovanju rijalitija.

 

„Takav pravilnik je obavezujući i podrazumeva da se rijaliti emituje od 23 časa uveče do 6 ujutro. Nacrt pravilnika ide na mišljenje ministarstvu, pa na javnu raspravu, ali ni mišljenje ministarstva ni javna rasprava nisu obavezujući, pa verujemo da će pravilnik biti usvojen u onom obliku u kom ga izradi REM“, kazao je Cvejić.

Nakon odluke REM-a: Danas umesto Jutra – Vesti specijal

U skladu sa odlukom Regulatornog tela za elektronske medije o zabrani emitovanja emisije Jutro na Televiziji „Prva“ ta emisija se neće emitovati.

U tom terminu od 06:55 do 11:00 umesto emisije Jutro, u istom terminu biće emitovana emisiju Vesti specijal, koju priprema informativna redakcija Televizije „Prva“.

TV „Prva“ poziva gledaoce da prate Vesti specijal.

Mera je, kako mediji prenose, izrečena zbog toga što je 10. marta u emisiji „Jutro“, prilikom obaveštavanja građana da je Regulatorno telo za elektronske medije izreklo meru upozorenja tom pružaocu medijske usluge, ponovo i indirektno otkriven identitet maloletnika – zbog čega je REM inicijalno i izdao upozorenje.


Pogledaj: Ponovo kreće nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here