U Bačkoj Palanci od 15. do 18. oktobra: Ekipno prvenstvo za dame

61

Šahovski savez Vojvodine organizuje 26. Otvoreno ekipno prvenstvo Pokrajine za žene, u hotelu “Idila” u Bačkoj Palanci, od 15. do 18. oktobra.


Pravo učešća imaju svi registrovani klubovi sa teritorije Vojvodine.

Takmičenje se održava u pet kola po Švajcarskom sistemu. Ekipe nastupaju na tri table, sa pravom na tri rezerve. Igra se na digitalnim satovima, a tempo igre je 90 minuta po igraču za celu partiju, sa dodatkom od 30 sekundi za svaki odigrani potez. Liga će biti rejtingovana kod FIDE. Konačan plasman se određuje na osnovu zbira ukupno osvojenih meč bodova, pri čemu za pobedu u meču ekipa dobija tri boda, a za nerešen rezultat jedan bod. Prvoplasirana ekipa stiče pravo igranja u Prvoj ligi Srbije za 2021. godinu.

 

Na osnovu Pravilnika o takmičenjima Šahovskog saveza Vojvodine, na ovom turniru obavezno moraju da učestvuju ekipe klubova Prve lige Srbije za muškarce, kao i ekipe klubova Druge lige Srbije – grupa Vojvodina za 2020. godinu. Ne moraju da učestvuju ekipe klubova čije se ekipe takmiče u Prvoj ligi Srbije za žene. Klubovi koji su obavezni da pošalju svoju ekipu na Ekipno prvenstvo Vojvodine u šahu za žene, ukoliko to ne učine, na osnovu Odluke UO ŠSV uplaćuju taksu od 20.000 dinara na račun ŠSV, najkasnije 15 dana po završetku takmičenja.

Smeštaj učesnika i sala za igru je u hotelu “Idila” u Bačkoj Palanci, gde cena jednodnevnog pansiona po osobi u dvokrevetnoj i trokrevetnoj sobi iznosi 2.700 dinara. Uplate pansionskih troškova se vrše na žiro račun ŠSV broj: 340–1945–12, najkasnije do 14. oktobra, ili u gotovom pre početka takmičenja. Sve informacije mogu se dobiti kod koordinatora takmičenja Petra Miličevića na brojeve tel. 021/572-238, 064/6498-003 ili 062/804-7001. Ekipe koje ne koriste usluge hotelskog smeštaja iz ovog raspisa sa najmanje dve osobe dnevno plaćaju u korist ŠSV dodatnu kotizaciju u iznosu od 10.000 dinara.Sve potrebne rekvizite za igru obezbeđuje organizator – ŠS Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here