Док су возови пролазили Бачком Паланком (ФОТО)

Путници су често са станица у Бачкој Паланци и Гајдобри одлазили у оближња места

16574

Деценијама уназад угашена је пруга у Бачкој Паланци, чије су шине већим делом давно повађене, а некада је железницом повезивала Бачку Паланку са околним местима, градовима у Војводини, а преко већих железничких центара и градова са целим светом.


У марту месецу 2016. године из општинске Дирекције за изградњу стигла је информација да је постигнут договор о измештању пруге и формирању нових друмских коридора

Овај фото прилог је подсетник на време када су пруге у општини Бачка Паланка имале своју функцију. Кроз четири галерије фотографија покушаћемо да дочарамо време када су возови пролазили нашим сокаком.

У времену када је аутомобила било мало и када су они представљали привилегију малог броја богатих, железница је имала предност у односу на друмски саобраћај. Путници су често са станица у Бачкој Паланци и Гајдобри одлазили у оближња места.

 

Станице у Бачкој Паланци и Гајдобри су биле повезане са целом Војводином.

 

Железничке станице наше општине су биле повезане и са великим градовима и важним железничким чвориштима, а преко њих копнено са целом Европом и Азијом.

 

Надамо се да смо овим фотографијама успели да дочарамо неко друго време, када су железничке станице и возови имали важнију улогу у животима људи и када су наш град и наша општина били на железничким мапама.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here