Mladost koja peva dušom

Muška pevačka grupa KUD-a „Dr Mladen Stojanović“

850
Foto: Facebook/Krajiška grupa Dar zavičaja

Tokom prethodnog perioda, tačnije 19. septembra 2020. godine, u Zubinom Potoku je održana manifestacija „Moj Kolašin peva“ pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Opštine Zubin Potok.


Na poziv organizatora Doma kulture „Stari Kolašin“ i KUD „Mokra Gora“ na ovoj manifestaciji je učestvovala muška pevačka grupa „Dar zavičaja“ KUD-a „Dr Mladen Stojanović“ iz Mladenova.

Članovi grupe su ovog puta bili u sledećem sastavu: Ratko Kovačević, Nikola Trivunović, Milan Zolotić i Radovan Zec. Ovi mladi i kršni momci su privukli pažnju, kako svojim glasovima tako i pojavom. Predstavili su nas u najboljem svetlu, dostojanstveno i od srca.

Manifestacija je bila takmičarskog karaktera. Odlukom stručne komisije (žirija), muška pevačka grupa iz Mladenova je proglašena pobednikom. Za osvojeno prvo mesto momci iz Mladenova, nagrađeni su plaketom, zahvalnicom i prelaznim peharom, tako da će i sledeće godine uzeti učešće na pomenutoj manifestaciji.


Pogledaj: KUD „Dr Mladen Stojanović“ Mladenovo – 50 godina sa vama (VIDEO)


Ovakvo predstavljanje našeg kulturno-umetničkog društva i opštine značajno je jer nam daje smernice za dalji rad, a ujedno je odlična podrška mladim snagama kojima je motivacija za čuvanje tradicionalne pesme u današnja vremena, neophodna.

Zahvalnost za razumevanje, kao i za značajnu pomoć i podršku, upućujemo onima koji su nam omogućili da učestvujemo na ovoj divnoj kulturnoj manifestaciji. To su: ZZ „Lovrenac“, farbara „Valjak“, benzinska pumpa „Radun“ i predsednik opštine Branislav Šušnica.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here