Održan „Biblionet“ u Vranju

NB "Veljko Petrović" na četrnaestom po redu naučnom skupu Zajednice matičnih biblioteka Srbije

196
Narodna biblioteka "Veljko Petrović" u Bačkoj Palanci

Četrnaesti po redu naučni skup Zajednice matičnih biblioteka Srbije (manifestacija koja okuplja stručnjake sa teritorije Republike Srbije, koji se na različite načine bave bibliotečko informacionom delatnošću), „Biblionet 2020”, održan je u Vranju od 1. do 3. oktobra.


Tema ovogodišnjeg „Biblioneta“ bila je Saradnja i partnerstva: kreiranje nove zajedničke vizije za biblioteke.

Programski odbor „Biblioneta“, među petnaest radova iz deset biblioteka koji su ove godine bili predstavljeni na skupu, odabrao i stručni rad kojim se predstavila Narodna biblioteka „Veljko Petrović“ iz Bačke Palanke. Bibliotekarke Dušanka Papić i Dragana Petrić prezentovale su stručni rad „Biblioteka kao lider u očuvanju i promovisanju kulturnog nasleđa“.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Ovim radom ukazano je na potrebu odgovornog upravljanja bibliotečkim resursima, uz primenu novih dostignuća što je od suštinske je važnosti za poboljšanje rada i zadovoljenje rastućih informacionih potreba korisnika.

Organizatori su istakli da je cilj skupa da se na jednom mestu prikupe iskustva iz Srbije, koja se odnose na primere dobre prakse, uspešne priče i realizovane mogućnosti, čime bi se, kao i do sada, uticalo na protok ideja među domaćim bibliotekama i buđenje energije za nove projekte.

Biblioteka “Veljko Petrović” kroz svoj rad prati inovacije u bibliotečko-informacionoj delatnosti. Posete stručnim skupovima kroz aktivno učešće bibliotekara doprinose usavršavanju struke i zaposlenih. Razmena iskustava i saznanja uvek je plodonosna, pre svega za učesnike, a potom i za kulturnu javnost.

Na skupu su govorili predstavnici Narodne biblioteke Srbije, Biblioteke grada Beograda, Univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković”, Gradske biblioteke iz Novog Sada, Kruševca, Lazarevca, Kraljeva, Vranja, Kladova i Bačke Palanke.


Pogledaj: Novac Erdelja (Transilvanije)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here