Repertoar u Gradskom bioskopu (od 16. do 18.10.)

301

U Gradskom bioskopu u subotu 17. oktobra od 19.00 časova biće ponovo prikazan film „PINOKIO“, drama.

Verna adaptacija poznate priče o drvenoj lutki koja je uspela da oživi zahvaljujući siromašnom, usamljenom stolaru Đepetu. Kao i svako dece, Pinokio je radoznao, a o svetu u kom živi uči iz svojih pokušaja i grešaka. Posedujući urođenu dečiju hrabrost, Pinokio postaje ono što je i trebao da bude – pravi dečak.

Film „Pinokio“ reditelja Matea Garona kreće se u carstvu koje je istovremeno i realno i fantastično, u ruralnoj, bezvremenoj Italiji koja obiluje zemljom, morem, seoskim okruženjem.

U Gradskom bioskopu u petak 16. oktobra od 19.00 i 21.00 časova i subotu 17. oktobra od 21.00 časova i u nedelju 18. oktrobra od 19.00 i 21.00 časova biće prikazan film „O BESKONAČNOSTI“, drama.

Osvrt na ljudski život u svoj njegovoj lepoti i surovosti, sjaju i banalnosti. Lutamo, poput snova, lagano vođeni našim pripovedačem – Šeherezadom. Nebitni trenuci poprimaju isti značaj kao i istorijski događaji: par lebdi iznad ratom razorenog Kelna; na putu za rođendansku proslavu otac zastaje kako bi ćerki vezao pertlu dok pada kiša; tinejdžerke plešu ispred kafića; poražena vojska maršira do logora. Istovremeno oda i žal, „O bezbednosti“ predstavlja kaleidoskop svega večno ljudskog, beskonačnu priču o ranjivosti postojanja.

Cena ulaznice je 250 dinara i mogu se kupiti na blagajni Bioskopa na dan prikazivanja od 18.00 časova.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here