Od danas obavezno nošenje maski i na otvorenom

2001
Foto: Al Jazeera

Krizni štab je odlučio da od danas nošenje maski bude obavezno i na otvorenom, dok se lokalnim samoupravama zabranjuje da izdaju dozvole za okupljanja, izjavila je zamenica direktora Instituta Batut dr Darija Kisić Tepavčević. Ona je rekla da će od ponedeljka Arena ponovo biti spremna za prijem pacijenata obolelih od Kovida 19.


Kisić je navela da su opšte preventivene mere, fizička distanca i nošenje maske, osnovne mere koje spasavaju živote.

Prema poslednjim podacima u Srbiji je registrovano više od 200 obolelih. 

„Broj pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja “Novi Beograd“ se povećava, a na prve preglede dnevno se javi oko 80 pacijenata sa simptomima infekcije korona virusom“, kaže rukovodilac te ambulante dr Aleksandra Kosojević i dodaje da se uglavnom javljaju mlađi i radnosposobni.

Lončar: U domove zdravlja stiže 50.000 doza vakcina protiv gripa

Danas je iz Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ u Beogradu krenuo kontigent od prvih 50.000 doza, a planirano je da institut proizvede 250.000 doza koje će biti sukcesivno distribuirane.

„Torlakova vakcina stići će u domove zdravlja tokom današnjeg i sutrašnjeg dana, izjavio je ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar“, koji je u Torlaku prisustvovao distribuciji prvih doza.

U Jablaničkom okrugu u poslednja 24 sata troje novozaraženih

Na teritoriji Jablaničkog okruga u poslednja 24 sata registrovana su tri nova slučaja zaraze virusom korona. U Zavodu za javno zdravlje Leskovac u poslednja 24 sata iz laboratorije „Vatreno oko“ i sa Medicinskog fakulteta u Nišu stiglo je 49 rezultata, od čega za grad Leskovac 31.

U užičkoj bolnici pet hospitalizovano, dvoje kritično

U užičkoj bolnici hospitalizovano je petoro pacijenata pozitivnih i suspektnih na kovid-19, troje je na intezivnoj nezi, od kojih je dvoje pacijenata na respiratorima, saopštila je jutros PR Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević.

[rev_slider alias=“kasica-s-„][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here