Oslikavali betonske ježeve

Akcija u Neštinu i Viziću

622
Izvor: Nedeljne novine

Opštinski projekat u oblasti kulture pod nazivom „Divan je kićeni Srem“ realizovalo je Udruženje građana „Stav“, uz pomoć lokalne samouprave, a u cilju završetka oslikavanja betonskih ježeva pored puta ka Neštinu i Viziću.


UG „Stav“ je u ovome imalo veliku pomoć od Udruženja likovnih stvaralaca „Petar Tomić“, ali i od samih žitelja ovog dela naše opštine.

– Kao dobri domaćini smo organizovali skromno druženje uz poštovanje epidemioloških preventivnih mera, a posle razgovora sa predstavnicima MZ „Vizić“ ispoštovali smo njihovu želju oko toga šta da se nalazi na slikama na betonskim ježevima, kaže Zoran Jovičin iz UG „Stav“.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

Oslikavanje betonskih ježeva pored puta naišlo je na vrlo dobre reakcije meštana i prolaznika koji su se slikali za uspomenu dok su umetnici još radili.

– Pokazalo se da treba puno više boje i šarenila jer to utiče na dobro raspoloženje, a opet ako je ideja dobra ni sredstva nisu ključna stvar da bi se postigao pozitivan efekat. Gledaćemo da i u budućnosti nastavimo sa oslikavanjem i osvežavanjem novih prostora. Još jednom veliko hvala Udruženju likovnih stvaralaca „Petar Tomić“, dodaje Jovičin.


Pogledaj: „Humanost nema cenu, slika ima“ – Prodajna izložba slika u Crvenom krstu (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here