Obeležava se Dan oslobođenja opštine Bačka Palanka

2231
Foto: BAP VESTI

BAČKA PALANKA: Povodom Dana oslobođenja i Dana opštine Bačka Palanka, 20. oktobra, čelnici Opštine na čelu sa predsednikom Skupštine opštine, Milanom Čavićem položili su vence na spomen obeležja u Bačkoj Palanci u znak sećanja na sve žrtve u Drugom svetskom ratu.


Venci su prvo položeni na bistu dr Mladena Stojanovića ispred Doma zdravlja, zatim na Bazu Stojaković, Rusko groblje i spomenik Čamac.

„Kao i svake godine, okupili smo se odamo počast svim palim borcima koji su dali živote za našu državu i našu opštinu“, rekao je predsednik Skuštine opštine Bačka Palanka, Milan Čavić.

[rev_slider alias=“zivinastija“][/rev_slider]

 

Ovogodišnja svečanost povodom Dana opštine Bačka Palanka, biće organizovana pod drugačijim okolnostima nego prethodnih godina. Naime, prema merama Republičkog Kriznog štaba neće biti organizovana svečana sednica Skupštine opštine, jer je na snazi Naredba o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od 30 lica.

Nakon polaganja venaca, u velikoj sali Skupštine opštine Bačka Palanka, tradicionalno će biti uručene Oktobarske nagrade za 2020. godinu.


Pogledaj: Još jedna uspešna akcija

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here