Obeležavanje meseca starijih u opštini Bački Petrovac

Poseta najstarijim građanima u njihovim domovima

243
Foto: Opština Bački Petrovac

Dana, 19.10. Centar za socijalni rad u saradnji sa Opštinom Bački Petrovac i službom “Kućna nega i pomoć u kući” realizovao je akciju u okviru obeležavanja meseca starijih.


Predsednica opštine Jasna Šroh, direktroka centra za socijalni rad Biljana Drakulić i koordinator službe Nemanja Tolimir, posetili su domove najstarijih sugrađana u opštini Bački Petrovac u svim naseljenim mestima.

Teme razgovora su bile raznovrsne, evocirani su događaji iz različitih faza njihovog života, govorilo se o razmišljanjima vezanim za brigu o starijim građanima, kako od članova porodice tako i od lokalne zajednice i društva u celini, o zadovoljstvu usluge „Kućna nega i pomoć u kući“ koju neki od njih godinama koriste i o drugim temama.

Razgovoru su prisustvovali i članovi porodice starijih koji o njima vode brigu. Predsednica opštine Jasna Šroh i služba za brigu o starima i hronično obolelima naše opštine uručili su najstarijim građanima prigodne poklone. Akciji se pridružilo i Udruženje roditelja sa posebnim potrebama „MI“ u ime kojeg je poklone predala direktorka centra.

„Zahvaljujemo se porodicama što su otvorile vrata svog doma. Želja nam je bila da makar na kratko posvetimo pažnju onima koji su svojim radom i društvenom angažovanošću u prethodnom periodu svog života doprineli razvoju naše zajednice“, kažu iz Opštine Bački Petrovac.

[rev_slider alias=“oaza_mb“][/rev_slider]

 


Zaznamenávanie mesiaca úcty k starším – návšteva najstarších občanov v ich domácnostiach

Dňa 19.10.2020 Stredisko pre sociálnu prácu v spolupráci s Obcou Báčsky Petrovec a službou pre opateru a pomoc v dome realizovalo akciu v rámci zaznamenávania mesiaca úcty k starším.

Predsedníčka obce Jasna Šprochová, riaditeľka strediska Biljana Drakulić a koordinátor služby Nemanja Tolimir navštívili domácnosti najstarších spoluobčanov vo všetkých osadách našej obce.

Témy rozhovoru boli rôznorodé, evokovali sa udalosti z ich životov, rozprávalo sa o možnej starostlivosti o starších občanov zo strany členov rodiny, lokálneho spoločenstva a spoločnosti vôbec, o poskytovaní služby pre opateru a pomoc v dome, ktorú niektorí už roky užívajú a o iných témach.

Rozhovorov sa zúčastnili aj členovia rodiny, ktorí sa o nich starajú. Predsedníčka obce Jasna Šprochová a služba pre starostlivosť o starých a chronicky chorých našej obce odovzdali starším občanom priliehavé darčeky. Do akcie sa zapojilo aj Združenie rodičov detí s osobitnými potrebami MY, v mene ktorých darčeky odovzdala riaditeľka strediska.

Ďakujem rodinám, že otvorili dvere svojho domu a umožnili nám, aby sme aspoň chvíľku venovali pozornosť tým, ktorí svojou prácou a spoločenským angažovaním v uplynulom období svojho života prispeli k rozvoju našej spoločnosti.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here