Nastavljena gradnja fiskulturne sale

Nakon šestogodišnje pauze u Mladenovu

1386

Davnih pedestih i šezdesetih godina prošlog veka Mladenovo se pročulo po svojim gimnastičarima, koji su naziv ovog sela pronosili po mnogim mestima tadašnje države Jugoslavije.


Teško je nabrojati sva priznanja, koja su osvojili Lazo Jeličić, Dušan Spremo, Milan Kumović, Đorđe Zolotić, Mirko Stupar, Stanislav Nikić, Nedeljko Agbaba, Gojko Golić, Mirko Čegar i Marinko Soro.

Svi oni su bili članovi DTV „Partizan“, a prve gimnastičke korake, napravili su u fiskulturnoj sali, ondašnje OŠ „Moša Pijade“. Njihovim stopama, krenuli bi kasnije učenici ove škole, koji su je pohađali u poslednjih preko četrdeset godina.

Međutim, nisu mogli, jer je u međuvremenu fiskulturna sala iz bezbednosnih razloga zatvorena, a kasnije i srušena. Nastavnici fizičke kulture, su zbog toga prinuđeni da predmetnu nastavu već decenijama unazad, izvode u neadekvatnim uslovima.

Nedostatak sale za održavanje časova fizičke kulture, prevashodno je ostavio vidne posledice u fizičkom razvoju generacija i generacija dece, osnovnoškolskog uzrasta. Obećanja, naročito predizbornih, bilo je u proteklom vremenu mnogo, a od fiskulturne sale, ni traga ni glasa.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

Međutim, tračak nade pojavio se pre nešto više od osam godina, kada su izgrađeni temelji za salu na mestu nekadašnje školske zgrade broj tri. Sve je ne zadugo zatim brzo splasnulo, poput mehura od sapunice. Izgradnja je stala, a temelji su zarasli u korov, a mnogima se tada učinilo, da je Mladenovo dobilo svoj Skadar na Bojani.

Posle brojnih nastojanja, uloženog truda i napora, sva očekivanja, nadanja i želje generacije i generacije dece, nastavnika i roditelja, postaju početkom ovog meseca realnost -Radnici „Slovana“ iz Selenče počeli su 2. oktobra radove na gradilištu.

Predviđeni rok za završetak poslova izgradnje, je 180 radnih dana. Dakle, ako vremenske prilike, budu naklonjene izvođaču radova, sala će u funkciji biti početkom naredne školske godine. Vrednost objekta je 72,8 miliona dinara.

Ono što je izuzetno važno, to je da su sredstva obezbeđena, a njima upravlja agencija Vlade Srbije, koja je i organizator ovog posla – kaže Đorđe Šerbedžija, direktor OŠ „Branko Ćopić“.

O površini objekta injegovoj multifunkcionalnosti, direktor Šerbedžija je rekao:

– Objekat će zauzimati površinu od blizu hiljadu kvadratnih metara. Pored sale, koja će služiti za izvođenje nastave fizičke kulture, predviđena je izgradnja pratećih prostorija, svlačionica, kabineta za nastavnika fizičkog, sanitarni čvorovi. Sala će imati i gledalište. Osim što će kada bude završena, salu koristiti đaci škole, ona će biti na raspolagnju i rekreativcima, odnosno lokalnoj zajednici. Nadam se da će vreme biti naklonjeno izvođaču radova, kako bi sala već u narednoj školskoj godini bila u upotrebi.


Pogledaj: Insistiraju na završetku kanalizacione mreže

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here