OFK Bačka – Inđija 1:2 (VIDEO)

244

BAČKA PALANKA: Stadion Slavko Maletin – Vava, bez gledalaca. Sudija: Novak Simović, pomoćnici: Nikola Đorović i Miloš Simović. Četvrti sudija: Nikola Radaković. Delegat: Željko Varagić. Strelci: Zličić 42′ – Mačva, Nešković 33′, Obradović 67′ – Inđija. Žuti: Tomović 13′, Stojanović 17′, Eskić 37′, Jovanović 66′ – Mačva, Nešković 16′, Mihajlov 53′, Cucin 81′, Jovičić 85′ – Inđija.

OFK Bačka: Milojević, Tomović, Rađen, Pantić, Stojanović (Velemir 71′), Mijatović, Zličić (Ratković 61′), Jovanović, Đorđević (Pisačić 61′), Eskić (Krčmarević 71′), Gavrić (Žakula 71′)
Trener: Dejan Rađenović

Inđija: Jovičić, Cucin, Mihajlov, Eliomar (Brana Ilić 61′), Bastajić (Jovanović 90′), Radin (Milijan Ilić 86′), Obradović, Protić, Đorđević, Čermelj (Vujasin 86′), Nešković (Aleksić 61′).
Trener: Dejan Čelar

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 


Jedan od derbija začelja u Super ligi Srbije je odigran na stadionu Slavko Maletin – Vava u Bačkoj Palanci.

Rivali su bili stari poznanici, Bačka i Inđija. Dva tima koja su bila u takozvanoj zoni za ispadanje. Gost u boljem položaju sa čak pet bodova više osvojenih od svog domaćina. Sasvim razumljivo sav pritisak je bio na domaćinu meča.

Utakmicu gost bolje otvara jer je Bastajić prvi pripretio čuvaru mreže Bačke, Milojeviću. Njegov šut sa oko 17 metara uz pomoć đona odbranbenog igrača završava u rukama golmana. Druga prilika na meču i opet za gosta. Igrao se 13. minut. Slobodan udarac za Eliomara. Posle centaršuta, lopta se odbija od igrača domaćina ka Obradoviću koji sa oko pet metara iskosa šutira, ali je golman sjajno intervenisao i loptu poslao u korner. U tom napadu Čermelj je oboren na suprotnoj strani kaznenog prostora domaćina, a sudija je verovatno smatrao da je igrač gosta bio daleko od mesta gde se tada lopta nalazila.

22.minut. Zličić je u prilici posle odbitka lopte. Ona stiže do ovog igrača, koji neometan šutira ka golu gosta, ali je Jovičić dobro postavljen i brani taj udarac.

26.minut. Dve prilike za domaćina u kojima je Zličić ponovo bio akter dešavanja. Iz obe prilike su nastali samo korneri za domaći tim. A bile su to akcije koje su bile u domenu stoprocentnih.

Igrao se 33.minut. Eliomar sjajno asistira ka Cucinu. Ovaj je iskosa sa desne strane uputio centaršut na suprotni deo kaznenog prostora domaćina. Tamo je bio Protić, koji iz prve šalje loptu ka Neškoviću. Ovaj iz neposredne blizine gađa mrežu domaćina za 0: 1. Proradila je tada sremačka veza, Veliki Radinci – Šid.

42.minut i 1: 1, strelac Zličić. Cucin je petljao sa loptom, istu brzo gubi, usledio je brzi kontraudar domaćina. Lopta sa leve strane napada domaćina je upućena na suprotni deo peterca i praktično sa gol-aut linije je Zličić glavom uz pomoć prečke šalje iza linije gola gosta. Golman Jovičić dugo nije mogao da prihvati da je lopta celim obimom prešla gol liniju njegovog gola.

Drugo poluvreme po šansama praktično počinje tek u 63,minutu. Bila je to velika prilika za domaćina. Gavrić upućuje dugu loptu ka svom saigraču, ovaj iz prve šalje loptu na suprotni deo kaznenog prostora gde u padu Pisačić vrhom kopačke šalje loptu kraj stative praznog gola gosta. Nova velika propuštena prilika za rezultatski preokret Bačke.

I kako to u fudbalu biva stigla je kazna po domaćina u 67. minutu. 1: 2 Obradović. Slobodan udarac za Branu Ilića. On šutira sa oko 25 metara od gola preko živog zida. Loptu kratko odbija golman, a tu je najbliži njoj bio Obradović koji je lagano šalje u ugao gola domaćina za novo vođstvo Inđije.

U nastavku momci u nebesko plavim dresovima kreću ozbiljnije ka golu Inđije. Imali su dve prilike da ugroze gostujuću mrežu. Prvo se okušao igrač Bačke lošim šutem iz prve. Bio je to šut daleko preko okvira gola gosta. U drugoj prilici je viđen gol, koji je poništen zbog nedozvoljene pozicije domaćina. Zastavica pomoćnika i sudija meča su odmah reagovali kod ove situacije.


Pogledaj: Kup Srbije: Partizan – Bačka 2:0 (1:0)


90+2′ Pisačić gađa stativu. Jovičić šalje dugu loptu od svog gola, ista pada na nogu domaćeg igrača koji je odmah upućuje u napad. Peta. Lopta pada na oko 25.metara od gola Jovičića. Pisačić u punom trku šutira spoljnim delom stopala desne noge. Golman Inđije je već savladan, ali ista se odbija od stative u polje za igru.

U 90+3′ umalo nova kazna za Bačku. Brana Ilić je u takozvanoj stoprocentnoj šansi.  Brana Ilić dobija takozvanu dubinsku loptu. Zaobilazi igrača domaćina. Ulazi u kazneni prostor, trzaj telom, pada golman. Ilić čini još par koraka, šutira, ali se igrač domaćina baca i šalje loptu ka korneru.

Na kraju to je bilo sve viđeno u Bačkoj palanci. Bila je to druga vezana pobeda Inđije, a domaćinu ostaje briga kako iz zone za ispadanje.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here