Pogoršanje epidemiološke situacije u opštini Bačka Palanka

Aktuelno

10414

Saopštenje Doma zdravlja „Dr Mladen Stojanović“ povodom epidemiološke situacije u opštini Bačka Palanka:

Tokom poslednje dve nedelje došlo je naglo do pogoršanja epidemiološke situacije, kako u celoj zemlji, tako i u našoj opštini.

Registrovano je više od 25 osoba, pozitivnih na korona virus u opštini Bačka Palanka, a nekoliko obolelih je u ovom momentu zbog upale pluća i teže kliničke slike, hospitalizovano.

Kako se na pregled javljaju samo oni koji imaju težu kliničku sliku, realno je broj obolelih (onih koji neprimetno „šire“ virus na zdrave osobe), mnogo veći. Na žalost, ni svi oboleli i članovi njihovih porodica nisu disciplinovani i ne pridržavaju se uvek, propisane mere kućne izolacije!

Kako je povećan broj pacijenata koji se javljaju na pregled u covid-ambulantu, od danas u ambulanti rade dve smene.

[rev_slider alias=“ccsystem-„][/rev_slider]

 

„Zato, molimo građane opštine Bačka Palanka, da se strogo pridržavaju mera koje su propisane u zaštiti od korona virusa. Obavezno je nošenje maske u zatvorenom prostoru, na otvorenom u slučaju veće gužve i bliskog kontakta sa drugim osobama. Izbegnite u svakom slučaju masovna okupljanja, proslave, žurke. Svedoci smo da se slavlja održavaju bez obzira na zabranu (čak i tokom ove nedelje). Iako oboleli u velikom procentu imaju blagu kliničku sliku (otud i mišljenje da virus i ne postoji?), neki čak ni nemaju simptome, na žalost, kod nekih inficiranih, zbog teže kliničke slike ishod može biti i fatalan.

Zato, budite odgovorni, čuvajte svoje zdravlje i zdravlje vaših najbližih! Nosite maske, perite ruke, koristite dezinficijense za ruke, radni i životni prostor. Ne treba da se otuđimo, osamimo, ali, treba voditi računa o fizičkoj distanci, a socijalni kontakti mogu da se održavaju i na druge, sada dostupne načine! Masovna okupljanja, proslave, kada nije moguće sprovesti mere zaštite, treba u svakom slučaju odložiti“, navodi se u saopštenju bačkopalanačkog Dom zdravlja.


Pogledaj: Preminuo mitropolit Amfilohije

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here