„Cvet uspeha za ženu zmaja“ Dragani Čalija

Najuspešnije preduzetnice u Srbiji

2639
Foto: Facebook/Dragana Čalija

Udruženje poslovnih žena Srbije je po četrnaesti put dodelilo nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ najboljim preduzetnicama u Srbiji.


U konkurenciji za nagradu bile su 24 preduzetnice iz cele Srbije, a nagradu je dobilo njih devet. Počev od ove godine dodeljuje se i glavno priznanje i za Izvozno orijentisanu firmu – koja posluje i pruža usluge na evropskom i svetskom tržištu, ima rast profita, inovacije u poslovanju, pridržava se principa dobre poslovne prakse i društveno odgovornog poslovanja.

Ovu nagradu dobila je Bačkopanalančanka Dragana Čalija, vlasnica preduzeća „Saint Di & Co“ d.o.o. iz Novog Sada.

Nagrada „Cvet uspeha za ženu zmaja“ predstavlja jedinstveni podsticaj poslovnim ženama koje se hrabro bore sa svim preprekama u biznisu, a ujedno doprinosi i njihovoj afirmaciji. U prethodnih trinaest godina na ovom događaju je promovisano više od 470 žena, a njih 134 je dobilo nagrade i priznanja.

[rev_slider alias=“oaza_mb“][/rev_slider]

 

Softverski inženjer po struci, Dragana Čalija je još tokom studija shvatila da će i preduzetništvo biti njena profesija. Nekoliko godina radila je u velikoj IT kompaniji gde je stekla odličnu osnovu i veštinu za pokretanje sopstvenog biznisa. A onda osniva firmu po svojim standardima i merilima, prostor gde zaposleni vole i uživaju da rade, koja se bavi konsaltingom, razvojem softvera, kao i vlastitog softverskog rešenja.

Kompanija se može pohvaliti velikim brojem projekata i saradnjom sa klijentima širom sveta, od Srbije do SAD, Nemačke, Holandije, Australije, Hong Konga. U protekle tri godine radi i na razvoju sopstvene aplikacije, Order Engine, namenjene ugostiteljskoj branši, koja je zaživela u Srbiji i probija se na britansko tržište.

Kao najveći poslovni uspeh Dragana Čalija ističe momenat kada je od Ministarstva za međunarodnu trgovinu vlade Velike Britanije primljena u Global Entreprenem Programme i  na osnovu svoje ideje za Order Engine start-up dobila petogodišnju Exceptional Talent  radnu vizu za Veliku Britaniju, koja joj je pružila podsticaj da krene u stvaranje firme i u Londonu.

Velikim uspehom smatra i formiranje izuzetnog tima u kojem vladaju sjajan duh i atmosfera. U radu ove kompanije fleksibilnost i spremnost na promene su ključni. Kad je krenula epidemija korona virusa, odlučili su se za novi pravac i promenu biznis plana pa su Order Engin rešenje prenamenili i time dobili dva softverska rešenja bez mnogo ulaganja, koja mogu da se spoje u jednu celinu, jaču od prethodne.

Ministarstvo za inovacije i tehnologiju RS izrazilo je zainteresovanost da promoviše njihov model i strategiju poslovanja na državnom nivo, smatrajući da IT industrija treba da se razvija na taj način što treba da predstavlja svojevrsno priznanje.

Na kraju treba dodati i to da je kompanija „Saint Di & Co“ aktivna i u sferi društveno odgovornog poslovanja, da su imali različite inicijative i mnoge humanitarne akcije.


Pogledaj: Uspešne žene opštine Bačke Palanke – Dragana Čalija

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here