„Mesec knjige“ i neke nove priče u Obrovcu

„Mesec knjige“ obeležen u ogranku Narodne Biblioteke „Veljko Petrović“ u Obrovcu

337
Izvor: Narodna biblioteka "Veljko Petrović"

Jedan od najboljih puteva koji nas vodi do dobrog zdravlja je druženje sa dobrom knjigom, koja pruža bezbedno mesto svakome od nas.


Ove godine kada je počela pandemija, još jednom se pokazalo da je čitanje važna ljudska potreba. Mnogi ljudi širom sveta potvrdili su da ih tokom karantina svakodnevna navika čitanja relaksira, pruža im prijatan odmor od baš prijatne stvarnosti i jača mentalnu snagu, koja im je potrebna da prebrode sve teške trenutke.

Važno je podsticati čitanje jer ono obogaćuje rečnik, poboljšava pamćenje, proširuje znanje i smanjuje stres. Zato je poruka za sve ljubitelje knjige: podelite informacije o knjigama koje ste pročitali i ohrabrite prijatelje da i oni urade isto…

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Oktobar je mesec u kome posebno slavimo knjige i ukazujemo na važnost čitanja. U ukazivanju na značaj knjiga i podsticanju čitanja veliku ulogu imaju biblioteke.

Ogranak Narodne biblioteke „Veljko Petrović“ u Obrovcu i ove godine obeležava „Mesec knjige“. Novonastala situacija doprinela je da se okupljanja u ogranku svedu na najmanju meru i pod određenim merama zaštite. Ipak, ogranak su posetila deca iz zabavišta sa vaspitačicom Gordanom Vukojev i učenici prvog razreda sa učiteljicom Mirjanom Kokanov, koji su u manjim grupama posetili biblioteku.

Čitanjem zanimljivih priča u interpretaciji bibliotekarke Dušanke Papić, razgovorom o bajkama, dramatizacijom bajke „Deda i repa“ i zanimljivim kvizom znanja o likovima iz bajki, vreme provedeno u biblioteci je brzo prošlo.

U veseloj atmosferi, prepunoj dobre energije i interesovanja za knjigu, kao jednog od najstrpljivijih prijatelja na svetu, mališani su sa radošću ponovo otkrili jedan divan i veliki svet – svet knjige!


Pogledaj: „Mesec knjige“ obeležen u ogranku Narodne biblioteke „Veljko Petrović“ u Čelarevu

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here