Vojvođani ostali bez sredstava za pet konkursa?

425
Фото: Canva

Nakon izbijanja pandemije virusa korona na teritoriji Srbije i uvođenja vanrednog stanja, sredstva budžeta Pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu su umanjena, a objavljenja je i odluka da se pojedini konkursi neće sprovesti do kraja, piše portal „Agroklub“.


Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo doneo je Odluku o obaveštavanju podnosioca prijava o nepristupanju razmatranja prijava i donošenja odluke po konkursima raspisanim u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, usled nedostatka finansijskih sredstava.

Ova Odluka odnosi se na konkurse:

  • Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje aktivnosti kod postupaka komasacije na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini;
  • Konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini;
  • Konkurs za održavanje tradicionalnih manifestacija u 2020. godini, na teritoriji AP Vojvodine;
  • Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konurentnosti u smislu dodavanja vrednosti kroz preradu mleka i mesa na gazdinstvima u AP Vojvodini 2020. godini;
  • Konkurs za dodelu sredstava iz godišnjeg programa korišćenja sredstava iz budžetskog fonda za šume AP Vojvodine u 2020. godini u delu koji se odnosi na:

Tačka 1. Pošumljavanje – podizanje novih šuma;
Tačka 3. Unapređivanje rasadničke proizvodnje;
Tačka 4. proizvodnja šumskog semena

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]

 

Nakon izbijanja pandemije na teritoriji Republike Srbije 15. marta ove godine proglašeno je vanredno stanje, što je za posledicu imalo smanjenja prihoda u budžetu. Na osnovu Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu sredstva Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu su umanjena.

Podnosioci prijava koji žele da preuzmu podnetu dokumentaciju na konkurs, mogu podneti zahtev na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad.


Pogledaj: Setva pšenice u bačkopalanačkom ataru (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here