Edukativni centar „Školarac“ počeo sa radom – Prijave u toku

717

U subotu (07.11.) na adresi Veselina Masleše 12 (preko puta stadiona Bačke) u Bačkoj Palanci, otvoren je Edukativni centar Školarac.

Rad ovog edukativnog centra fokusiraće se na dodatno obrazovanje učenika i kreativni rad sa decom. Edukativni centar Školarac čini tim mladih stručnjaka koji su posvećeni stalnom stručnom usavršavanju i radu sa decom, na čelu sa diplomiranim profesorom, Sandrom Žarković.

Prijave u toku!

U „Školarcu“ su krenule prijave za pripremu predškolaca koje će početi sa radom od 1.12. i održavaće se subotom. Od 01.12 takođe možete prijaviti decu za pripremu za  pijemni ispit iz matematike.


Trenutno se formiraju mesečne grupe matematike, fizike, hemije, kao i engleskog i nemačkog jezika. Grupe će se formirati prema razredu.


Logoped je u školarcu dostupan sredom i petkom.


U toku je prijava za kreativne radionice koje će se održati u subotu (14.11.)

  • u 10 časova (3-6 godina) *Savijanje papira i učenje pesmice, tema je „Kišobran“
  • u 11:30 (7-11 godina) – *Edukativni kviz, učenje kroz igru u kojoj će deca dopuniti i proširiti svoja znanja.

Niste sigurni kad se trebate obratiti defektologu i šta defektolog radi? Pogrešno je uverenje da defektolozi rade samo sa decom sa smetnjama u razvoju, baš naprotiv, defektolozi rade i sa decom tipične populacije. Sama uloga defektologa se može ogledati i u stimulaciji razvoja. Kada se možete obratiti defektologu?

•kada je dete rođeno sa riziko faktorom,

•kada kasni motorički razvoj,

•kada kasni govorno-jezički razvoj,

•kada kasni socio-emocionalni razvoj,

•kada dete ima problem sa motorikom i grafomotorikom,

•kada dete ima problem sa čitanjem i/ili pisanjem,

•kada dete ima problem sa računanjem.

Svoj termin za konsultacije sa defektologom i prijavu na časove – 065 2407 877


Tim „Školarca“ čine: Sandra Žarković – Nastavnik matematike, Dragana Radanović – Učitelj, Una Knežević – Nastavnik engleskog i nemačkog jezika, Mađar Zdenka- Logoped, Jovana Balinović – Defektolog, Zlonoga Dunja – Nastavnik hemije i Radmila Bogunović – Nastavnik fizike.

U Edukativnom centru „Školarac“ organizuju se:

Časovi matematike, fizike i hemije

Grupni i individualni časovi matematike, fizike, hemije za učenike osnovnih i srednjih škola. Nastava se organizuje u trajanju od sat i sat i po vremena.

Časovi engleskog i nemačkog

Tokom časova smenjuju se različite aktivnosti i pristupi učenju stranog jezika, sa akcentom na vežbanju govora, kroz spontane situacije i zadatke u skladu sa uzrastom. Časovi su prilagođeni osnovcima i srednjoškolcima. Časovi su dostupni kroz individualnu nastavu ili nastavu u grupama formiranim prema nivou znanja jezika i uzrastu. Časovi su u trajanju od sat i sat i po vremena.

Logoped 

Razvojni programi za predškolce i decu mlađeg uzrasta. Pored toga, logopedski tretman radi se i sa decom školskog uzrasta u individualnom pristupu u trajanju od sat vremena i pola sata.

Defektolog

U saradnji sa roditeljima, a na osnovu prethodne dijagnostike, pravi se individualni program za rad sa detetom. Cilj individualnog tretmana je podsticanje i razvijanje detetovih punih potencijala. Sve aktivnosti su prilagođene uzrastu, mogućnostima, potrebama i već postojećem iskustvu deteta. Časovi se organizuju od pola sata, 45 minuta i sat vremena.

Priprema za predškolce i osnovce

Priprema predškolaca za prvi razred, kao i učenika za polaganje završnog i prijemnog ispita se održava jednom nedeljno.

Učiteljica 

Učiteljice obrađuju školsko gradivo sa učenikom, i to sa decom uzrasta do 1 do 4 razreda. Časovi će biti individualni i nastava se organizuje u trajanju od sat i sat i po vremena.

Kreativne radionice

Radionice su namenjene deci od 3 do 11 godina. Grupni, tematski časovi, koji se održavaju jednom nedeljno i koji obuhvataju razne kreativne aktivnosti gde se deca kroz igru zabavljaju i prave različite kreacije sa učiteljem.


Sve informacije o upisu dece na časove, radionice možete dobiti na broj telefona:

065 2407 877

Da budete u toku sa svim aktuelnostima u „Školarcu“ zapratite ih na facebooku Edukativni centar Školarac i na instagramu _skolarac_

Školarac radnim danima radi od 08 do 21 čas, i subotom od 08 do 15 časova.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here