Arhiviran i novosadski „Panon“

Stonoteniserke Tikvare korak bliže Prvoj ligi

266

Rezultatom 4:0, ekipa „Tikvare“ savladala je sastav Panona iz Novog Sada. Ovaj susret odigran je u SH „Tikvara“ minule nedelje, i bio je ujedno derbi kola u okviru Druge lige – Sever.


Pobeda domaće ekipe, gotovo ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Gošće su samo u igri parova, bile koliko – toliko ravnopravan rival domaćim stonoteniserkama. Naime, dubl Tikvare, Miljana Kapelan, Miona Gajić, savladao je gostujuću kombinaciju – Milana Pavkov, Nataša Živkov, tek nakon pet odigranih setova. Pobedom ostvarenom u duelu sa Novosađankama, Stanislava Tošić, Miona Gajić, Miljana Kapelan i Radovanka Radovanović, ostvarile su značajna korak ka osvajanju titule prvaka i selidbe u Prvu ligu.

Sudija na ovom meču, bio je Milan Fodora iz Bačke Palanke.

Vredi istaći, da su stonoteniserke Panona, pre početka ovogodišnje sezone, važile za jednog od favorita za najviši plasman. Međutim, i pored toga, na gostovanju u Bačkoj Palanci su doživele pravi debakl, rezultatom 4:0. Kapiten ekipe Tikvare Stanislava Tošić, ostvarila je jednu pobedu, Miljana Kapelan i Miona Gajić su zabeležile pobede u igri singlova, ali i pobedu u dublu.

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]

 

Po završetku meča između Tikvare i Panona, Miona Gajić je izjavila: – Ekipu Panona, poznajemo od ranije. Znali smo sve vrline i mane njenih stonoteniserki. Možda je i to jedan od razloga, što smo relativno lako stigli do ubedljive pobede protiv Novosađanki. Iako smo ostvarile pobedu maksimalnim rezultatom, iako naš trijumf nijednog trenutka nije dolazio u pitanje, stonoteniserke Panona su nam pružile dobar otpor. Samim tim, ovaj meč je opravdano poneo epitet derbija kola – naglasila je Miona Gajić.

U narednom kolu, ekipa Tikvare gostovaće u Beočinu. S obzirom na razliku u kvalitetu, naša pobeda nijednog trenutka, ne bi trebala doći u pitanje – napomenula je Miona Gajić.

Nakon pobede u duelu sa Panonom, Tikvara je širom otvorila vrata, plasmanu u Prvu ligu Srbije. Naime, bačkopalanačke stonoteniserke su u dosadašnjem delu sezone odigrale susrete sa najkvalitetnijim ekipama u ligi, pa im u nastavku prvenstvene trke za bodove, predstoje mečevi, u kojima bi sa lakoćom trebale osvojiti bodove. Međutim, oprez nije na odmet.

– Do kraja prvenstva, ostalo je da odigramo još nekoliko kola. Ekipe sa kojima smo do sada igrale, jesu najkvalitetnije u ligi, Međutim, nema opuštanja, jer bi nas u protivnom, neko od autsajdera mogao neprijatno iznenaditi. Verujem da neće – istakla je Miona Gajić.

Rezultati:

Miona Gajić – Milana Mrkobrad 3:0 (11:5, 11:2, 11:5). Stanislava Tošić – Milana Pavkov 3:0 (12:10, 11:7, 11:5), Miljana Kapelan – Nataša Živkov 3:0 (11:2, 11:6, 11:8), Miljana Kapelan, Miona gajić – Milana Pavkov Nataša Živkov 3:2 (6:11, 11:7, 9:11, 11:8, 11:9).


Pogledaj: Minimalac Starog grada za važna tri boda

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here