Kako sad ovo: Pušači NISU najugroženiji?!

Nova, potpuno neočekivana otkrića o vezi između pušenja cigareta i korona virusa!

1854

Otkako se virus korona proširio svetom, naučnici imaju pune ruke posla jer im je ovaj virus skoro potpuno nepoznat.

Na početku je, između ostalog, utvrđeno i da se kod pušača češće javljaju komplikacije ukoliko se zaraze koronom, međutim nova naučna istraživanja došla su i do nekih drugih, neočekivanih otkrića!

Naučna studija – koja ističe da pušenje nikako nije dobro za zdravlje – pokazala je da nikotin zapravo snižava rizik od korona virusa!

Francuski stručnjaci planiraju da testiraju nikotinske flastere na zaraženim pacijentima, kao i na zdravstvenim radnicima, nakon što je studijom utvrđeno da su pušači izloženi manjem riziku od zaraze.


Pročitaj više:

Potvrđeno novih 1.118 slučajeva u Pokrajini, situacija u 32 opštine ocenjena kao vanredna


Studija je sprovedena u pariskoj bolnici, a tvrdi se da cigarete, moguće nikotin, snižavaju rizik od zaraze kovidom-19. Kada će biti sprovedeno istraživanje o upotrebi nikotinskih traka, zavisi kada će dobiti odobrenje od države.

U svakom slučaju, naučnici ističu da poenta istraživanja nije da ohrabre ljude da puše cigarete, jer se time za 50 odsto povećava rizik umiranja od srčanih bolesti.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

Iako postoje naznake da nikotin možda štiti od virusa, pušači koji su zaraženi korona virusom su izloženi većem riziku od komplikacija, zbog toksičnog efekta koji cigarete imaju na pluća.

Francuski neurobiolog Žan-Pjer Šonžu, koji je analizirao studiju, smatra da nikotin možda sprečava virus da uđe u ćelije, kako bi se raširio po telu. Osim toga, postoji šansa da nikotin smanjuje preteranu reakciju imunog sistema, što se dešava kod najozbiljnijih slučajeva infekcije kovidom-19.

Rezultati ove studije su potvrdili i rezultate dobijene kineskom studijom sprovedenom u martu, koja je pokazala da samo 12,6 odsto od 1.000 inficiranih čine pušači, dok je procenat pušača u Kini oko 28 odsto.

Prema podacima iz pariske bolnice, od 11.000 zaraženih pacijenata samo 8,5 odsto su bili pušači. Ukupan broj pušača u Francuskoj se procenjuje na oko 25,4 odsto stanovništva.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here