Održana osnivačka Skupština LAG-a Ravnica Bačke

U Baču

338
Izvor: Nedeljne novine

U prisustvu članova raznih udruženja, javnog, privatnog i civilnog sektora tri opštine (Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac) u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“ u Baču održana osnivačka Skupština Lokalne akcione grupe Ravnica Bačke.


Pored izbora predsednika i potpredsednika Skupštine, te Upravnog i Nadzornog odbora, izglasano je da Međunarodni dan različitosti kultura (21. maj) bude Dan LAG-a.

– Ovaj datum nije slučajno odabran, jer bogatstvo različitosti kultura, ideja, ali i pluralitet mišljenja, kao i značajno kulturno-istorijsko dobro i prirodna bogatstva kojima obiluju ove tri opštine, predstavlja podstrek za dalji rad i funkcionisanje po principu jedinstva i udruženosti, kaže Zoran Jovičin i dodaje:

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

– Lokalna akciona grupa je privatno partnerstvo predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora određenog ruralnog područja koje povezuju zajednička tradicija, lokalni identitet, osećaj pripadnosti, potrebe i očekivanja. Politika Evropske unije nameće kao potrebu upravljanje LAG-ovima koji predstavljaju osnovu za sprovođenje načela kojim se može povećati kapacitet ruralnih područja za korišćenje sredstava iz evropskih IPARD fondova. Članovima LAG-a olakšava se pristup EU fondovima kroz zajedničke projekte njihovih lokalnih zajednica.

Ono što članove LAG-a Ravnica Bačke u narednom periodu je registracija u Agenciji za privredne registre, a zatim i ostvarivanje misije i vizije.


Pogledaj: Obustava sanitarnih pregleda u DZ „Dr Mladen Stojanović“

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here