Ubedljiva pobeda OK Panonija

OK Panonija - OK Ruma 3:0 (25:21, 25:19, 27:25)

561

Vojvođanski derbi u okviru prve „B“ – Banka poštanske štedionice lige doneo je pregršt uzbuđenja i neizvesnosti, iako rezultat po setovima tako ne govori. Desetkovana ekipa Panonije uspela je da slavi u tri dobijena seta, mada su mlade sremice pružile solidan otpor, pogotovo u prvom i trećem setu.


Prvi set je obeležilo konstantno vođstvo domaćeg tima, ali se gošće u završnici „bude“ i uspevaju da se približe ka potpunom egalu. Čvrstom igrom u bloku i odbrani, neutralisani su snažni napadi gošći, pa domaći tim osvaja prvi set.

U drugom setu se nije postavljalo pitanje pobednika, jer je domaći sastav demonstrirao ubedljivu igru u svim elementima. Čestim izmenama trener Rume pokušavao je da nađe „dobitnu kombinaciju“, ali mu to nije pošlo za rukom, pa je na semaforu ubrzo stajalo 2:0.

[rev_slider alias=“norland-novi-„][/rev_slider]

Treći set doneo je najviše neizvesnosti. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali ni jedna nije uspela da se „odlepi“ na više od dva poena prednosti. Stabilniji servis domaćih doneo je prevagu u završnici seta.

Tačku na ovaj meč stavila je Anja Mandić razornim smečom u kontranapadu.

Trener Panonije je posle meča izjavio:

„U datim okolnostima (izostanak igračica zbog bolesti), odigrali smo utakmicu i preko mojih očekivanja. Devojke su odradile sjajan posao, a posebno me raduje igra naših srednjih blokera Stanojev i Stojanović, kao i igra u polju mladog libera Nevene Kolbas.“

U narednom, devetom kolu, Panonija gostuje ekipi Ivanjice.
Panonija: Majkić, Gavranović, Đurković, Stanojev, Stojanović, Mandić, Kolbas, Medić. Trener: Miloš Šatora.


Ruma: Stanković, Vasić, Čakarević, Marinković, Babić, Begović, Đurđević, Pavić, Rudež, Jankov, Pavić M, Grujičić. Trener: Slobodan Gajević.

Hala: SC „Tikvara“
Sudije: Vranić, Stojanović


Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here