Debitant u ligi prevazišao mnoga očekivanja

Fudbaleri OFK „Starog grada“ deveti na kraju jesenje dela prvenstva Srpske lige - Vojvodina

596
Foto: Srbija Sport / Predrag Maravić

U debitantskoj sezoni Srpske lige – Vojvodina, fudbaleri OFK „Starog grada“ su se na kraju jesenje polusezone našli na deobi osmog mesta sa 28 osvojenih bodova sa ekipama „Jedinstva“ iz Stare Pazove i „Borca“ iz Sakula uz bilans od devet pobeda, jedan nerešen rezultat i devet poraza.


Plasman na kraju prve prvenstvene etape je svakako veoma dobar, tim pre kada se zna da je bačkopalanačka ekipa bila jedna od najmlađih u ligi i da joj je ovo bila prva takmičarska polusezona u ovom rangu.

– Naš osnovni cilj ove sezone je bio očuvanje statusa srpskoligaša i za sada smo na pola puta do ostvarenja tog cilja. Time smo stvorili dosta realne šanse da i u narednoj sezoni budemo članovi Srpske lige – Vojvodina. Međutim želim da istaknem da neće biti nimalo lako da ostvarimo taj cilj, jer će iz naše lige u niži rang ispasti šest do osam ekipa.

Postignuti rezultat jošviše dobija na značaju kada se zna da su osim trojice naših fudbalera, svi ostali debitovali u ovom stepenu takmičenja – kaže Dejan Pašin, predsednik OFK „Starog grada“.

Bodovni saldo sigurno bi bio veći da nekoliko utakmica „žuto – plavi“ nisu izgubili sa golom razlike.

– Jedan gol odlučio je pobednika u utakmicama koje smo odigrali u Kuli sa „Hajdukom“, sa „Bečejom“ na gostovanju, sa „Borcem“ u Sakulama, sa ekipom „Mladosti“ u Turiji i na našem terenu sa „Jedinstvom“ iz Stare Pazove. Pre svega smo pruženom igrom u najvećem broju tih utakmica zaslužili bolji plasman od ostvarenog. Platili smo donekle u pomenutim utakmicama, danak neiskustvu većine naših fudbalera. Doduše, na određenim pozicijama imali smo i mali nedostatak kvaliteta.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

Zahvalio bih se dosadašnjem šefu stručnog štaba Milanu Mitroviću koji je sjajno pripremio i vodio ekipu. Beznjega sigurno da ovaj rezultat ne bi bio ovakav, napominje Pašin.

U OFK „Starom gradu“ ističu da su svi fudbaleri podjednako zaslužni za ostvareni rezultat.

– Posebno priznanje ide na adresu kapitena Žarka Vlajića, koji je postigao osam golova i nametnuo se kao pravi vođa ekipe. U proteklom delu sezone smo dališansu velikom broju igrača od 18 do 21 godine i većina njih je na pravi način iskoristila. Početkom sledeće godine će biti imenovan novi stručništab koji će takođe pokušati da afirmiše što veći broj mladih igrača, istakao je na kraju Dejan Pašin.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here