Sve veći broj ozbiljnih slučajeva u opštini Bačka Palanka

U Vojvodini zvanično 42.990 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

1907

U ponedeljak, 14. decembra, u Vojvodini je registrovano 1.418 novozaraženih korona virusom, a najviše ih je u Novom Sadu – 409, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine.“U svim opštinama registruju se visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, a situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici“, navodi se u saopštenju.


U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 42.990, iako u Institutu procenjuju da je taj broj daleko veći.

„Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 11.720, potom sledi Pančevo sa više od 4.500, Subotica sa više od 3.000, Zrenjanin sa više od 2.700, Bačka Palanka sa više od 1.700, Kikinda sa više od 1.300, Sremska Mitrovica, Vrbas i Ruma sa više od 1.100 registrovanih aktivnih slučajeva“, navodi se u saopštenju.

U Institutu ocenjuju da je zdravstveni sistem u Vojvodini i dalje u izuzetno teškoj situaciji, a zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema.

„U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova u Vojvodini situacija se ocenjuje kao vanredna, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima“, navodi se u saopštenju.

[rev_slider alias=“princeza“][/rev_slider]

POGLEDAJ: Krizni štab produžio mere o radnom vremenu i usvojio kontrolu za ulazak u Srbiju

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here