Babić: Izgubljen ljudski život, podnosim neopozivu ostavku

1207
www.mc.rs

Vršilac dužnosti direktora Koridora Srbije Zoran Babić potvrdio je u izjavi Tanjugu da podnosi neopozivu ostavku na tu funkciju posle saobraćajne nesreće u kojoj je, kako podseća, jedna osoba izgubila život.


„Izgubljen je jedan ljudski život. Za mene kao čoveka sasvim dovoljno da više ne obavljam funkciju na kojoj sam zatečen u momentu teške nesreće. Iako sam bio samo saputnik, za mene kao čoveka, to je dovoljan razlog da više ne obavljam funkciju vršioca dužnosti direktora Koridora Srbije. Bezbednost, sigurnost, to je ono što su bili moji ciljevi i to je potpuno jasan motiv da podnesem neopozivu ostavku“, izjavio je Babić za Tanjug.

On je istakao i da za njega kao člana i kao funkcionera Srpske napredne stranke čiji je predsednik Aleksandar Vučić, nije potreban nikakav poziv, ni naredba.

„Znanje, ali i moral, odgovornost i pre svega ljudskost i čestitost, osobine su koje u svakom od nas traži naš predsednik. I ne treba da mi kaže bilo šta. Ako me je predložio na funkciju, onda znam šta mi je činiti“, rekao je Babić.

On je napomenuo da je to razlika koju Srpska napredna stranka, vođena Aleksandrom Vučićem, pravi u našem društvu i našoj državi.

[wonderplugin_slider id=75]

 

„Nama se ne naređuje, mi znamo šta treba da činimo“, ističe Babić.

Budućem direktoru Koridora Srbije želi, kako je naveo, uspeh u radu i što manje teških momenata, a predsedniku, stranci i Srbiji „stoji na raspolaganju“, naveo je Babić.

Stefanović: Babić više neće biti direktor Koridora

„Zoran Babić će podneti ostavku na mesto direktora Koridora, on više neće obavljati ovu funkciju“, rekao je Stefanović za tv Pink i dodao da je dosadašnja istraga pokazala da je vozilo Koridora neprilagođenom i ogromnom brzinom ušlo u pojas naplatne rampe.

Istakao je da Babić nema ličnu odgovornost, jer nije upravljao vozilom, ali da je to, ipak, logičan potez.

„Uzimajući u obzir da je došlo u toj saobraćajnoj nezgodi do smrtne posledice, čini mi se da je to logičan potez“, dodao je Stefanović.

Kako kaže ministar, istraga se vodi u ovom trenutku i rade se sva neophodna veštačenja.

„Ono što mogu da vam kažem je svakako da će sve biti dostupno javnosti i svaki detalj te istrage, jer želimo da javnost ima potpuni uvid u sve što se dešavalo. Nesumnjivo da je i dosadašnji tok istrage pokazao da je vozilo Koridora neprilagođenom i ogromnom brzinom ušlo u pojas naplatne rampe i udario dva vozila ispred“, rekao je Stefanović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here