Bač u ritmu Evrope – Maša, Magdalena, Jana (VIDEO)

1052

“Srbija u ritmu Evrope” je dečja muzička manifestacija, na kojoj učestvuju deca iz preko 20 gradova Srbije. U direktnom prenosu na ” Prva tv”, deca se takmiče, pevajući pesmu jedne od evropskih zemalja, čije ambasade aktivno podržavaju ovu manifestaciju.

Ove godine, takmičenje se održava u Nišu, 16. juna 2018. godine. Opštinu Bač predstavljaće Maša, Magdalena i Jana izvodeći kompoziciju “Horehronie” iz Slovačke.

Maša i Magdalena su talentovane pevačice, a Jana svojim plesom i gimnastičkim umećem svemu dodaje notu gracioznosti.

Maša, Marija Milić (2001. g.) pohadja drugi razred gimnazije u Bačkoj Palanci, odličan je učenik, djak generacije u osnovnoj školi “Aleksa Šantić” Vajska, aktivan član plesne i pevačke grupe KUD-a “Mladost” Bač. Bavi se rekreativnim jahanjem.

Magdalena Kanja (2004.g.) odličan je učenik osnovne škole “Jan Kolar” u Selenči. Magdalena drugi put učestvuje na dečjoj manifestaciji “Srbija u ritmu Evrope”. Od svoje desete godine svira cimbal i član je folklornog ansabla iz Selenče, u kome peva, igra i svira i sa kojim je osvojila brojne nagrade.

Jana Vuković (2007. g.), učenica je četvrtog razreda OŠ “Vuk Karadžić” u Baču, kao i druge godine Osnovne muzičke škole u Bačkoj Palanci. Trenira karate i gimnastiku, osvajač je mnogih medalja…

Festival se organize već deset godina, a devojke iz Bača nastupaju desete.

Glasanje: od 01.06.2018. godine, poruka na broj 1557 ukucati: PESMA 10

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here