Bačka kulinijada i kobasicijada – Đakonije u sred parka

625

BAČ: Turistička organizacija Opštine Bač u subotu 14. aprila organizovaće po četvrti put „Bačku kulenijadu i kobasicijadu” u Gradskom parku u Baču.

Tokom celodnevne manifestacije koja počinje od 10 sati, u parku će biti upriličen i zabavno – muzički program u izvođenju KUD „Mladost”. Biće postavljene tezge na kojima će se moći probati i kupiti mesni proizvodi, ali i pazariti, med, vino, domaći kolači…

Direktorka Turističke organizacije Branka Matić očekuje da će ovogodišnju priredbu posetiti više stotina gostiju iz Bača i iz okolnih mesta i opština Bačkog Petrovaca, Bačke Palanke i Sombora, te da će se prijaviti dvadesetak ekipa . -Ove godine prvi put izabraće se i najbolje pečena kobasica, tako što će na licu mesta takmičar praviti nadev i peći kobasicu – navela je Branka Matić. – Komisija će ocenjivati uzorke kulena, kobasice i slanine, a najbolji će biti nagrađeni zahvaljujući sponzorima, privrednicima iz Bača i okoline. Kotizacija po osobi iznosi 500 dinara.

Ovo će biti i ekipno takmičenje, a kotizacija po ekipi je 3.500 dinara. Turistička organizacija će obezbediti pet kilograma svežeg mesa, stolove, creva i hleb, dok takmičari treba da ponesu začine i pribor za punjenje i pečenje kobasice.

Zainteresovani se mogu prijaviti Turističkoj organizaciji opštine Bač do 12. aprila, a kontakt telefoni su: 021 772 222, 063 712 81 80 i 064 85 11 926.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here