Bespovratna sredstva za izradu tehničke dokumentacije za kružni tok u Baču

Pored Opštine Bač, bespovratna sredstva je dobilo još 20 lokalnih samouprava

635
Foto: Pixabay

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je predstavnicima lokalnih samouprava ugovore za sufinansiranje razvoja saobraćaja i putne infrastrukture. Vrednost bespovratnih sredstava za izradu tehničke dokumentacije za 21 projekat iznosi 18 miliona dinara.


Bespovratna sredstva za izradu tehničke dokumentacije za kružne tokove dobili su Beočin, Srbobran, Bač, Bečej, Opovo, Vrbas, Sombor i Irig, a za semaforizaciju raskrsnica i pešačkih prelaza – Bač, Pančevo, Kikinda, Sombor, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Bečej, Kanjiža, Vrbas, Novi Sad, Pećinci, Žabalj i Irig.

Nakon izrade dokumentacije, lokalne samouprave konkurisaće kod republičkih i pokrajinskih fondova za nastavak ovih projekata, čiju će realizaciju Pokrajinska vlada podržati zbog njihove velike važnosti za bezbednost svih učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

Mirović je podsetio na to da je Pokrajinska vlada u decembru 2020. zdvojila i 46,1 milion dinara za sufinansiranje 41 projekta iz oblasti bezbednosti saobraćaja u 26 gradova i opština. Reč je o projektima namenjenim bezbednijem saobraćaju u zonama škola i postavljanju semafora.

– Mi smo preko resornog sekretarijata krajem 2018. godine obrazovali Savet za bezbednost saobraćaja i sproveli Studiju obeležja bezbednosti saobraćaja, koja je pokazala da se prosečno na godišnjem nivou događa oko 7.000 saobraćajnih nezgoda u AP Vojvodini, od toga 40 posto u Novom Sadu. Cilj nam je da se smanji broj tih nezgoda, a bezbednost i unapređenje saobraćaja biće jedan od naših prioriteta – kazao je predsednik Mirović.


Pogledaj: Zahtevi za povraćaj novca na ime depozita državnog poljoprivrednog zemljišta

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here