Bira se najbolja tehnološka inovacija

683

Rok za prijavljivanje timova (sa najmanje tri člana) je 20. april 2018. Prijavljivanje je na sajtu takmičenja www.inovacija.org


Od prijavljivanja do finala, za učesnike takmičenja, organizovana je besplatna edukacija kroz seriju treninga (kreativno rešavanja problema, definisanje inovacije, izrade poslovnog modela, pregovaranje sa kupcima…), promocija u medijima i na sajamskim priredbama, kao i novčane nagrade za najbolje takmičare.

Nagradni fond takmičenja je 5 miliona dinara za realizovane inovacije i milion dinara za, od ove godine posebnu kategoriju za mlade, inovativne ideje srednjoškolskih i studentskih timova. Finale je zakazano za 21. decembar 2018, uz prenos na programu RTS-a.

Prošle godine u konkurenciji je bilo više od 70 timova, a jedan od najuspešnijih bio je najmlađi, studentski tim Futuring. Dok je trajalo takmičenje osnovali su kompaniju, a na takmičenju ušli u polufinale, među 12 najboljih.

Takmičenje od ove godine ima posebnu kategoriju za mlade – Inovativne ideje srednjoškolskih i studentskih timova. Takmičenje organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, uz podršku Privredne komore Srbije, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu i Radio televizije Srbije.

Rezultati do sada 13 održanih Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u brojkama su, između ostalih, skoro 8 hiljada takmičara i više od 80 novoosnovanih preduzeća. Inovacije su bile iz različitih oblasti: poljoprivrede, informaciono-komunikacionih tehnologija, energetike, mašinstva, biotehike, materijala, medicine, ekologije, saobraćaja, itd, a pobednička inovacija prošle godine je praktičniji i napredniji izum za ribolovce.

[wonderplugin_slider id=21]

 

Više informacija o Takmičenju, pravilima i kalendaru aktivnosti možete naći na sajtu Takmičenja www.inovacija.org, na facebook stranici – Najbolja tehnološka inovacija, ili pozivom na broj 063 11 33 012 – Vladimir Nikić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here