Брнабић за CNN: Ђоковић није антиваксер

229
Извор: Блиц

Премијерка Србије, Ана Брнабић, дала је своје мишљење о целокупној ситуацији са депортацијом Новака Ђоковића из Аустралије. Она је истакла да је разочарана како је први рекет света третиран у „земљи кенгура“, те да се осећа изданом од стране аустралијских колега.


Тим поводом говорила је за планетарно популарни CNN.

– Имала сам уверења да читав процес неће имати везе са политиком и да ће Новака третирати поштено. Наравно да се осећам изданом. Моја дужност је да грађани Србије имају фер третман и покушавам да им помогнем – рекла је Брнабићева за CNN, која је на питање зашто Новак не жели да прими вакцину одговорила јасно:

– Не знам, то је његова лична ствар. Не видим га као антиваксера. Када је организовао турнир у Србији имали смо вакцине за играче из целог света у тренутку када нису биле доступне у њиховим земљама. Подржао је вакцинацију оних који хоће да се вакцинишу – рекла је премијерка Србије, која је истакла да није било тешко бранити некога ко се противи ставовима државе по питању вакцинације:

– Срећна сам што у Србији можемо да омогућимо људима да имају другачије мишљење, а не само да се повинују нечему – завршила је Ана Брнабић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here