11. Međunarodni dečiji festival folklora „Ala volem kolo da igram“

1755

CTKU „Kosta Abrašević“ iz Bačke Palanke organizuje 11. Međunarodni dečiji festival folklora „Ala volem kolo da igram“ koji će se održati 9. juna u Baču i 10. juna u Bačkoj Palanci.


„Sa velikim zadovoljstvom mogu da najavim 11. po redu Međunarodni dečiji festival folklora „Ala volem kolo da igram“. Nakon dugih pet godina pauze, ovaj festival možda malo siromašniji u odnosu na predhodne godine sa gostima iz inostranstva, (naravno zbog finansijske situacije), ipak smo uspeli da uz finansijsku podršku roditelja, prijatelja ove kuće, preduzetnika, pojedinih velikih firmi i delićem sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti turizma, obezbedimo dovoljno sredstava za organizaciju ovakvog jednog festivala“, rekla je sekretar CTKU „Kosta Abrašević Ljiljana Žihlavski za BaP vesti.

Na festivalu će nastupiti preko 350 dece uzrasta od 4-16 godina. U Baču pored domaćina nastupiće i grupe iz Tovariševa, Selenče, Rume, Vreoca, Republike Srpske i naravno članovi CTKU „Kosta Abrašević“.

Sutradan u nedelju 10. juna u Bačkoj Palanci, pored domaćina i opštinskih grupa iz Neština, Tovariševa, Nove Gajdobre, Bača, baletskog studija „Pirueta“, dolaze još dve grupe iz Bosne i Hercegovine i Mađarske.

Defile svih učesnika zakazan je za 18:30, a nastup će se održati na platou ispred zgrade „Erste“ banke sa početkom u 19:30 časova.  Koncert otvara orkestar harmonika iz muzičke škole „Stevan Hristić“ koji su na 43. Međunarodnom susretu harmonikaša u Puli osvojili prvu nagradu.

„Ovim putem pozivamo sve naše sugrađane iz cele opštine da dođu i uživaju na koncertu gde ih očekuju igre iz raznih krajeva Srbije i regiona“, rekla je Ljiljana.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here