Danica iz Bača predstavila se prva u serijalu Kuhinja iz mog kraja (VIDEO)

Pogledajte kako je Danica Šverer iz Bača predstavila lepote svog kraja

1576

Sedam dama iz različitih krajeva Srbije ugostiće jedna drugu, pokazati umešnost u kuhinji i kroz druženje i zabavu predstaviti lepote svoga kraja.


Učesnice dvanaestog serijala Kuhinja moga kraja su: Danica Šverer iz Bača, Jelena Marinković iz Vranova kod Smedereva, Dora Senaši iz Novog Bečeja, Tatjana Radojević iz Davidovca kod Paraćina, Dragana Petrović iz Poljske Rzane kod Pirota, Snežana Stojanović iz Zebice kod Kruševca i Zorica Ratković Cvetić iz Knića.

Prva domaćica bila je Danica Šverer iz Bača, koja je svoje nove drugarice dočekala na salašu predaka svog supruga, na koji je iz Zemuna, sa ćerkom, pre 30 godina doveo put ljubavi. U autentičnom ambijentu pravog bačkog salaša dominiraju tradicionalni predmeti i antikviteti kao deo istorije salaša, ali i Daničino maštovito uređeno dvorište.

Danica se sa suprugom bavi voćarstvom, proizvodnjom rakije, likera, bagremovog meda, ali je posebno umešna u pravljenju zimnice, kolača i štrudli raznih ukusa. Specifičnost njene kuhinje i srdačnost pri prvom susretu na dočeku kao i veoma zanimljivi izleti, ostavili su snažan prvi utisak na učesnice serijala. Uz osmehe, pesmu i bogatu trpezu domaćice će uživati u zajedničkim putovanjima, ukusima različitih kuhinja i upoznavanju raznih krajeva naše lepe Srbije.

Tokom tih putovanja ocenjivaće jedna drugu da bi na kraju izabrale pobednicu serijala koja, sem ove prestižne titule, dobija i novčanu nagradu od 200.000 dinara.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here