Delegacija Opštine Bača učesnik projekta u Stocu

Projekat "Ujedinjeni u različitosti"

91
Izvor: Opština Bač

Delegacija opštine Bač, jedan je od ovogodišnjih učesnika projekta „Ujedinjeni u različitosti“, a koji se sprovodi u okviru Mreže „I care for Europe“, čiji je naša opština član od 2013.godine.


Ovogodišnji domaćin četvorodnevnog događaja je opština Stolac u Bosni i Hercegovini.
U petak 01.10. u okviru prezentacije tradicionalnih lokalnih kulturnih događaja, festivala i sajmova svih lokalnih zajednica uključenih u ovaj projekat, učesnicima su se predstavili i članovi delegacije iz Bača koji su govorili o najistaknutijim znamenitostima i kulturnim događajima te manifestacijama.

Osim edukativnih radionica posetioci će ove godine posetiti i prisustvovati otvaranju sajma „Hercegovački plodovi Mediterana“ , te obići Stolac, Ravno i Trebinje.

U delagaciji opštine Bač su predstavnici lokalne samouprave, osnovnih škola, civilnog sektora, Turističke organizacije opštine Bač, Narodne biblioteke i članovi KUD-a „Mladost“ Bač.

Mreža „I care for Europe“ je osnovana sa ciljem povezivanja malih gradova i opština koji na svojoj teritoriji imaju bogato kulturno istorijsko nasleđe koje je na preliminarnoj kao i zvaničnoj Unesko listi svetske baštine, ali i koji dele sudbinu i probleme „malog grada“. Osim Bača iz Republike Srbije, učesnici su i: Rakovica, Stolac, Čapljina, Grad Rab, Akvileja, Tarćento, Rekanati i Piran.

Opština Bač je 2018. godine bila domaćin ovog događaja.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here