Додељене Светосавске награде у Бачу

287
Фото: Општина Бач

БАЧ – Поводом обележавања Светог Саве, у четвртак 27.01., у Свечаној сали Општине Бач, уприличена је додела Светосавских награда лауреатима.


Присутнима се прво обратила заменица председника општине Бач, Марина Балабан, која је добитницима овог битног и важног признања честитала и пожелела срећу у даљем професионалном и педагошком раду са децом.

Беседу на тему „Свети Сава као светитељ“ одржао је презвитер Бранислав Нијемчевић парох из Плавне, док је о Светом Сави као првом српском просветитељу говорила директорица основне школе „Свети Сава“ из Плавне Вера Тојагић.

Светосавску награду за дугогодишњу каријеру у раду са децом најмлађег узраста примила је васпитачица Бранка Беатовић, запослена у ПУ „Колибри“ Бач.

Испред ОШ „Алекса Шантић“, за свој педагошки допринос, награду је добила наставница разредне наставе, Душанка Курдулија. Професор физичког васпитања – дипломирани кинезитерапеут ОШ „Јан Колар“ из Селенче, Самуел Витез је такође овогодишњи лауреат.

Добитница светосавске награде испред колектива ОШ „Моша Пијаде“ из Бачког Новог Села је професорка географије и информатике Инес Станојев. Милоданка Илић, професор разредне наставе је добитник овог престижног признања испред ОШ „Свети Сава“ из Плавне. Дипломирани агрономкиња – Кристина Носал – примила је светосавску награду као запослена у Пољопривредној школи у Бачу. Испред ОШ „Вук Караџић“ Бач светосавску награду је примио професор географије Младен Павков.

Награде су лауреатима уручили председник СО Бач, Драган Амиџић и заменица председника општине Бач, Марина Балабан.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here